4 tips om je thuiswerkplek in te richten

Vele bedrijven hebben nu tijdens de corona crisis andere inzichten over het thuiswerken gekregen. Terwijl het voorheen niet vanzelfsprekend was worden mensen nu door de overheid geadviseerd om thuis te werken. Maar ook bedrijven zien hier nu het voordeel van in. De werkzaamheden thuis kunnen prima uitgevoerd worden en de klanten worden nog steeds goed bediend. De zoektocht naar nieuwe bedrijfspanden omdat het oude te klein was wordt vaker uitgesteld. Ook na de crisis is de verwachting dat meerdere mensen gedeeltelijk thuis blijven werken. Daarom kun jij maar beter een goede werkplek ingericht hebben. In deze blog delen we een aantal tips hoe je dat doet. 

 

Desktop monitor

Velen werken op kantoor met een dubbel scherm. Dit verhoogt de efficiëntie van een werkdag en het werkt veel prettiger. Zorg er daarom ook thuis voor dat je een extra scherm tot je beschikking hebt. Als je alleen moet werken op een laptop met een klein beeld kan voor onnodige frustratie zorgen waardoor je minder efficiënt gaat werken. Vraag bijvoorbeeld aan je werk of je tijdelijk een scherm mag lenen of je kunt er voor kiezen om een desktop monitor te kopen als je van plan bent om langer thuis te blijven werken. Het is een goede investering! 

 

Ergonomische bureaustoel 

Door te lang in een verkeerde houding te zitten op een stoel die eigenlijk niet gemaakt is om 8 uur lang aan te zitten kun je vervelende klachten op lopen. Zo zie je vaak dat mensen die geen goede bureaustoel hebben last krijgen van hun nek, rug of schouders. Daarom is een ergonomische bureaustoel van belang! Deze is speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam. De stoel biedt een perfecte ondersteuning en voldoende bewegingsvrijheid. Bij het design van een ergonomische bureaustoel is er rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. 

 

Licht 

Zorg ervoor dat je gedurende dag genoeg daglicht binnen krijgt. Hierdoor blijf je actief en kun jij je langer focussen op je werk. Zet je bureaustoel daarom altijd in de richting van het daglicht. Op winterse dagen hebben we natuurlijk te maken met minder licht. Een goede verlichting in huis is dus ook van belang. Kies niet voor sfeerlichten die een minimaal licht afgeven maar ga voor goede lampen die het daglicht evenaren. 

 

Opbergruimte 

Naast een goede stoel, bureau en voldoende licht is het ook fijn als je genoeg opbergruimte hebt. Kies voor een ladenblok, archiefkast of andere bergruimte zodat jij na een werkdag je spullen hier gemakkelijk in op kunt bergen. Zo voorkom je troep en kun jij een clean desk policy ten allen tijde nastreven. Dat zorgt voor rust in je hoofd en een goede start van de volgende werkdag!