Een auto huren is wel zo gemakkelijk bij Greenwheels

Een auto huren is lang niet altijd even gemakkelijk. Je moet, met het openbaar vervoer of op de fiets, naar een autoverhuurbedrijf en daar je huurauto ophalen. Dat kost veel tijd en is nogal een gedoe. Greenwheels heeft een betere oplossing bedacht voor als je een auto wilt huren. De auto's van Greenwheels staan in de meeste grote steden in Nederland en ook op treinstations. Een auto huren doe je via de speciale app. Het enige dat je nodig hebt om een auto te kunnen huren is een geldig rijbewijst en een smartphone. Hierdoor wordt een auto huren wel erg gemakkelijk. Ook als zzp'er!

Een auto huren als zzp'er is wel zo handig

Als zzp'er valt het nog niet mee om een financiering te krijgen om een auto te kunnen aanschaffen. Ook het leasen van een auto als zzp'er geeft nogal wat ellende. Je moet allerlei jaarcijfers overleggen en papieren ondertekenen. Maar wat nu als je incidenteel een auto nodig hebt? Dan kun je bij Greenwheels prima terecht voor een zzp auto. Je maakt dan gewoon gebruik van de deelauto's die her en der in de stad geparkeerd staan. Doordat je alleen een geldig rijbewijs en een app nodig hebt, kun je als zzp'er gewoon een auto huren. Dat is wel zo gemakkelijk!

Hoe open je de auto?

Wanneer je bij Greenwheels een auto huurt, moet je deze reserveren via de app. Deze app zorgt ervoor dat de auto geopend kan worden, je hoeft dus nergens naartoe om de sleutel op te halen. De app opent de auto op de door jou afgesproken tijd. In het dashboardkastje vind je de boardcomputer met daarin de autosleutel. Je pakt de sleutel eruit en je kunt gaan rijden. Hoe handig is dat? Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over een parkeerplek als je weer terugkomt. De auto heeft een eigen, vaste parkeerplek. Deze is al betaald, je hoeft dus niet op zoek naar een parkeermeter.

Hoe zit het met tanken?

De brandstof is inbegrepen bij de prijs, maar de auto kan zichzelf niet tanken. In de boardcomputer die in het dashboardkastje te vinden is, zit, behalve de autosleutel, ook een tankpas. Is de tank ongeveer nog een kwart vol? Dan is het jouw beurt om de auto te tanken. Dat kost je geen extra geld, alleen iets van extra tijd. Het is wel fijn dat deze regel bestaat, je kunt er van op aan dat de andere gebruikers van de deelauto de auto tanken zodat jij niet stil komt te staan. Net als dat de andere gebruikers er op kunnen rekenen dat jij tankt zodat zij niet hals over kop op zoek hoeven te gaan naar een tankstation.