Ben jij een handige klusser, of heb je twee linkerhanden?

Je kent ze wel, die handige Harry’s die eigenlijk niets kunnen. Maar je hebt ook de handige Harry’s die juist wel heel veel kunnen. Ze zijn er allemaal. Wat kunnen ze allemaal maken? Nou voor elk vakgebied heb je wel een handige Harry.

De mensen die je in je vriendegroep, je familie of dichtbij je wilt hebben staan wanneer je ze nodig hebt. En natuurlijk, voor wat hoort wat. Dus je zal ze echt wel bedanken met een lekker drankje. Of met dit mooie weer met een lekkere en gezellige bbq onder het genot van een verfrissend drankje. Maar wat voor handige mensen hebben wij eigenlijk allemaal om ons heen?

De timmer Harry’s.

Nee, we bedoelen niet buurman en buurman met hun ajetoe. Al waren ze wel leuk om naar te kijken. Nee de echte handige Harry’s in de timmerwereld. Die mensen die alles kunnen maken. Juist die mensen die je nodig hebt wanneer je je huis gaat verbouwen, of een tuinhuisje wilt bouwen. Dan heb je deze mensen nodig.

De slimme Harry’s.

Ja de mensen die technisch heel goed in elkaar zitten. Die precies weten welk draadje waar moet en hoe je een bepaald apparaat aan de praat krijgt. Deze mensen wil je aan je zijde hebben wanneer je een iets wilt technisch wilt maken, zoals een game pc samenstellen. Met deze mensen aan je zij heb je in een mum van tijd alles af. 

De kleurrijke Harry’s.

Hier bedoelen we eigenlijk de schilders mee. Want hoe vaak heb je zelf niet staan vloeken met een kwast in de hand. Dat je iets niet goed hebt afgeplakt of wanneer de verf gewoon niet goed hecht met de ondergrond. Dan heb  je de mensen nodig die handig zijn met verf en kwasten en precies weten wat wel en niet samen gaat.

De elektrische Harry’s.

De mensen die precies weten hoe ze bedrading moeten aanleggen, en heb je problemen met je lamp of elektriciteit? Dan staan zij voor je klaar om je te helpen.

Welke handige Harry’s ken jij eigenlijk allemaal? Heb jij ze in jouw vriendengroep zitten, je familie of ben je toevallig zelf super handig?

Maar ben je zelf niet super handig? Geen paniek, weet wel dat je veel kan leren. Eigenlijk kan je bijna alles wel leren. Zolang je wat geduld op brengt en een goede leermeester ben jij in een mum van tijd een manusje van alles en wilt iedereen jouw hulp hebben. Of je daar uiteindelijk zo blij van wordt is nog de vraag. Of je moet goed nee kunnen zeggen, dan is er geen enkel probleem.