Bescherming tegen doorslaand vocht

Vochtproblemen in je woning, kan je woonsituatie snel verslechteren. Je krijgt isolatieproblemen en er is een grote kans op schimmelvorming op de muren en plafonds. Schimmel is schadelijk voor de gezondheid van de mens en zelfs voor dieren. Wanneer je last hebt van doorslaand vocht in de woning, is dit een groot probleem. Dit kan namelijk met de gevel te maken hebben en dan is de gevel impregneren een goede oplossing. Hierdoor is de gevel jarenlang beschermd tegen doorslaand vocht, invloeden van het weer en vervuiling. Maar wat is gevel impregneren precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat we er meer over te weten komen en dat is natuurlijk goed om te weten.

Wat is de gevel impregneren?

Bij een gevel impregneren wordt er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de stenen, maar laat ook een waterafstotende laag achter. Deze beschermende laag zorgt ervoor dat doorslaand vocht niet langer in de muur kan trekken. Daarnaast kan vuil minder snel, of helemaal niet meer hechten aan de gevel. Door middel van het impregneren van de gevel blijft het langer proper. Het zorgt er namelijk voor dat mossen, algen en ander vuil niet meer op de muur kan zitten. Dit betekent ook dat de levensduur van de gevel wordt verlengd. Voordat je de gevel laat impregneren, is het ook belangrijk dat je de voegen laat vervangen. Voegen vervangen is van groot belang, als deze beschadigd zijn, of verouderd zijn.

 

Daarnaast kan de beschermde gevel met een waterafstotende laag ook zorgen voor waardevermeerdering. Je woning heeft namelijk een bepaalde waarde en de beschermde gevel, kan de waarde verhogen. Dit is dus ideaal als je in de toekomst je woning wilt verkopen op de huizenmarkt.

Kosten van gevel impregneren

Voor het impregneren van gevels moet je natuurlijk wel wat betalen. Je moet bijna altijd een specialist inschakelen, die precies weet hoe het werkt. De meeste specialisten rekenen voorrijkosten en deze bedragen meestal 30 cent per kilometer. Voor het impregneren van de gevels kun je een prijs verwachten van 10 euro per vierkante meter. De kosten kunnen verschillend afhankelijk van de aanbieder, impregneermiddel en de totale oppervlakte van de gevel. Neem contact op met diverse specialisten en vraag een offerte aan, zodat je meer te weten komt over de prijs. Let wel op, want de voegen moet eerste in een goede staat zijn voordat je deze kunt laten impregneren.