Colberts voor iedere gelegenheid

Onlangs besloot een vriend van mij om zijn kledingkast helemaal up te daten. Hij was nu al een paar jaar geen student meer, maar zijn kledingkast inhoud was nog erg studentikoos. Nu hij al een paar jaar een goede baan heeft en een volwassen leven leidt werd het hoog tijd voor een nieuwe garderobe. Omdat ik veel van kleding en stijl af weet heeft hij mijn hulp ingeschakeld. Het was superleuk om zijn kledingkast te mogen updaten, en toen bedacht ik me dat er misschien wel meer mensen zijn die niet weten hoe je een volwassen kledingkast verkrijgt! Daarom deel ik vandaag met jullie mijn grote geheim voor een volwassen kledingkast: colberts. Colberts zijn voor vrijwel alle volwassen gelegenheden perfect, en ik vertel jullie waar je ze naar draagt en hoe je ze stijlt! Veel leesplezier!

 

Voor welke gelegenheden zijn colberts geschikt?

Colberts zijn de perfecte mix tussen casual en chique. In Nederland zijn dress codes vaak relatief casual, en je hoeft dan ook bijna nergens volledig in pak te verschijnen. Toch wil je op werk er natuurlijk wel professioneel uitzien, en ik zie ook steeds vaker dat werkgevers dat gaan eisen van hun werknemers. Voor mannen die niet graag in pak lopen zijn colberts dan echt de uitkomst. Ze zijn nog wel netjes, maar niet zo stijf als een pak! Je brengt natuurlijk niet je hele week op werk door, maar colberts kun je ook heel goed naar andere gelegenheden aan. Als eerste naar feestjes. Volwassen feestjes zijn natuurlijk wat anders dan in de plaatselijke kroeg bier drinken. Een feestelijke gelegenheid vraagt om het laid-back maar chique gevoel dat een colbert geeft. 

 

Verschillende soorten stijlen voor elke gelegenheid

Voor een werk-colbert zou ik adviseren om er een paar uit te kiezen in neutrale kleuren zoals bruin, blauw, grijs of zwart. Deze kleuren staan namelijk perfect boven een mooie nette spijkerbroek. Dan hoef je alleen nog maar een bijpassend bloesje uit te kiezen en je bent klaar. Ook kan een colbert heel goed over een mooie trui of coltrui. Dit is nog net wat informeler maar nog steeds geschikt voor werk. Naar een feestje of iets dergelijks is het ontzettend leuk om een colbert met printje of wat gekker kleurtje te dragen. Zo zijn donkergroen en donkerrood hele mooie kleuren voor naar een feest. Wat ook erg trendy is nu is om een ruitjes print te dragen, met grote ruitjes. Een bijpassende pantalon erbij en je hebt bijna hetzelfde effect als een pak, maar dan meer casual!