De leukste buitenactiviteiten voor in de herfst

De blaadjes beginnen langzaam van de bomen te vallen en ‘s ochtends blijft het steeds langer donker. Je merkt echt dat het herfst is. Hoewel veel mensen dit seizoen niet heel geweldig vinden, vooral door het matige weer, kan ik er echt van genieten. De natuur is naar mijn mening het prachtigst in de herfst en het weer vind ik ook wel lekker knus. Zelf ga ik graag naar buiten in dit seizoen. In deze blog deel ik de leukste buitenactiviteiten die je kunt doen in de herfst. 

Lange fietstochten maken

Deze eerste activiteit is wel een klein beetje afhankelijk van het weer. Als het enorm hard waait of regent, kun je deze activiteit misschien beter even overslaan. Als het echter wel droog is en het zonnetje komt een beetje door, dan is het heerlijk om te gaan fietsen. Normaal gesproken ga ik vaak met de auto naar werk en fiets ik maar zelden. In de herfst, komt de oude herenfiets van mijn vader echter vaker dan ooit uit de schuur. Ik maak dan lange fietstochten door de stad of door de natuur. Ik vind de herfst hiervoor het beste seizoen. Het is dan namelijk niet te koud om te fietsen, maar je begint ook niet al na 1 kilometer te zweten. 

Wandelen in het bos

Bij het woord herfst moet ik bijna meteen denken aan het bos. Het bos is in de herfst echt prachtig, met alle gevallen bladeren en dennenappels op de grond. Hoewel het bos het grootste deel van het jaar groen is, is het in dit seizoen veel kleurrijker. Geel, oranje, rood: Je wordt omringd met een uitgebreid palet van warme kleuren. Het is dan ook echt heerlijk om in de herfst een wandeling te maken in dit mooie bos. Om het extra leuk te maken, kun bijvoorbeeld een hond uitlaten. Zelf heb ik geen hond, maar vraag ik in de herfst af en toe of ik met de labrador van mijn buurvrouw een rondje mag lopen. Dit is hartstikke gezellig en zo krijgen zowel de hond als ik allebei wat beweging!

Bezoek een pompoenboerderij

Deze activiteit wordt naar mijn idee steeds iets populairder. Doordat Halloween steeds meer gevierd wordt in Nederland, doen meer mensen in de herfst een uitstapje naar de pompoenboerderij. Zelf heb ik dit vorig jaar voor het eerst gedaan met mijn kinderen, en het was enorm leuk. Mijn kinderen hadden de tijd van hun leven en waren uren op zoek naar een perfecte pompoen. Eenmaal thuis hebben we de hele middag hard gewerkt om figuurtjes uit de pompoen te snijden. Deze pompoenen hebben de rest van de herfst als sfeervolle decoratie gediend in ons huis!