De nieuwste ontwikkelingen van Apple

Als hobby ben ik graag bezig met alle ontwikkelingen op het gebied van technologie. Het fascineert mij dat er steeds weer nieuwe snufjes en gadgets op de markt worden gebracht die nóg weer beter zijn. Een van leiders op deze markt is natuurlijk Apple. En dit grote tech-merk heeft onlangs ook weer een aantal ontwikkelingen bekend gemaakt. In deze blog stel ik jou hiervan op de hoogte.

De nieuwe Iphone

Waarschijnlijk heb je dit nieuwtje al wel overal op internet en tv gezien: Het uitkomen van de nieuwe Iphone 11. Deze nieuwe Iphone heeft nog meer coole snufjes dan de vorige telefoons. Zo heeft dit nieuwe model maar liefst drie camera’s. Er is een wide en ultra-wide lens en ook heeft deze camera een nachtstand. Bovendien is de kwaliteit van de foto’s en video’s met deze iphone uiteraard weer beter. Hoewel er veel media aandacht was voor de nieuwe functies, sprak het merendeel van de media zich vooral uit over de prijs van dit model. De prijs van dit model ligt namelijk rond de 800 euro. Met een Iphone abonnement ben je rond de 50 euro per maand kwijt. Veel mensen schrokken hiervan en hadden ook redelijk wat kritiek op dit bedrag.

De software update

Het is weer die tijd van het jaar: Tijd om je telefoon een update te geven. Voor alle Iphone gebruikers is er namelijk een nieuwe update uitgekomen: De iOS 13. Vaak zijn de updates van Apple niet hele grote veranderingen. Met deze update komen er echter wel een aantal nieuwe dingen bij. Zo kun je vanaf nu namelijk je telefoon in de ‘dark mode’ zetten. Dit zou rustgever kunnen werken voor je ogen en geeft bovendien een toffe look. Daarnaast zijn er nog andere veranderingen, sommigen klein en anderen groot. Zo verandert de lay-out van je filmrol een beetje en heeft de applicatie ‘kaarten’ een make-over gekregen. 

Apple Watch Series 5

Niet alleen is er een nieuw model uitgekomen van de Iphone, ook de Apple Watch heeft een nieuwe versie gekregen. Dit is namelijk het vijfde model in de productlijn. Een grote verandering van dit horloge ten opzichte van de vorige, is dat het schermpje altijd aan staat. Dit hoef je dus niet meer te activeren door erop te tikken of je pols op te tillen. Verder zijn er nog een paar andere functies toegevoegd en vooral veel verbeteringen doorgevoerd. Qua uiterlijk is de nieuwe Apple Watch redelijk hetzelfde gebleven.