De voordelen van protein shakes

Protein shakes zijn erg populair onder sporters. Protein shakes worden ook wel eiwitshakes genoemd. Deze shakes zijn een gemakkelijke en snelle manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn belangrijk voor ons lichaam en wanneer je veel sport kan je lichaam extra eiwitten gebruiken. Hieronder lees je waarom.

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Iedereen heeft eiwitten nodig, of je nou veel sport of helemaal niet. Ons lichaam gebruikt eiwitten om oude cellen te vervangen voor nieuwe cellen. Ook heeft ons lichaam eiwitten nodig voor het behoud van onze botten. Onze botten bestaan namelijk voor een groot deel uit eiwitten. Sporters hebben gemiddeld meer eiwitten nodig dan mensen die niet of nauwelijks sporten. Dit komt doordat eiwitten veel energie geven en deze energie heb je nodig om te sporten. Eiwitten zorgen er hierbij voor dat spieren niet worden afgebroken maar juist worden opgebouwd.

De voordelen van protein shakes

Er zijn veel producten die veel eiwitten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan biefstuk, kip, hamburgers, zalm, kaas en eieren. Vegetariërs krijgen daardoor relatief minder eiwitten binnen. Voor deze mensen kunnen protein shakes dan ook een goede vervanger zijn. Daarnaast bevatten veel voedingsmiddelen naast eiwitten ook veel vetten, denk bijvoorbeeld aan een hamburger. Voor een gezonde voeding is het van belang niet te veel vetten binnen te krijgen maar wél genoeg eiwitten. Ook daarom kan het gebruik van eiwit shakes handig zijn. Protein shakes bevatten namelijk geen vetten.

Shakes op basis van whey isolaat

Eiwit shakes zijn er in verschillende vormen. Er bestaan kant en klare shakes maar je kunt ook je eigen shake maken door middel van poeder. Daarnaast worden deze shakes gemaakt op basis van verschillende grondstoffen. Eén van de meest populaire eiwitshakes zijn de whey eiwitshakes. Deze eiwitshakes zijn weer onder te verdelen in whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat. Whey isolaat is de meest pure vorm van eiwitshakes. Whey isolaat komt vrij bij de productie van kaas. Het product bevat weinig lactose en weinig vet. Daarnaast is de concentratie van eiwit in whey isolaat ontzettend hoog. Dit maakt dat whey isolaat erg geschikt is voor de maak van protein shakes.

Verdiep je er eens in

Wil jij meer weten over eiwitten en over hoe deze stof precies in ons lichaam werkt? Ga dan eens op onderzoek uit. Er is heel veel over deze stof en het gebruik ervan op het internet te vinden. Denk bijvoorbeeld aan hoe de stof door ons lichaam wordt opgenomen, waar je protein shakes kan verkrijgen, hoe je deze gebruikt en hoeveel je deze het beste kan gebruiken.