Dit is alles wat jij moet weten over het verzamelen van pokémonkaarten

Het verzamelen van pokémonkaarten is iets wat al een aantal generaties wordt gedaan. Ondanks dat het spel al een lange tijd geleden op de markt is gekomen, is de populariteit van het spel nog steeds erg hoog. Wel is het zo dat de kaarten vandaag de dag voornamelijk worden verzameld en er niet echt veel meer mee wordt gespeeld. Wel is het zo dat er vandaag de dag een hoop vraag is naar zeldzame kaarten en sommige verzamelingen een hoop geld waard zijn. In dit artikel kun je wat meer vinden over wat er bij het verzamelen van de kaarten komt kijken.

 

Wat betaal je voor de kaarten?

Wanneer jij nog helemaal geen Pokémon kaarten hebt, zul je als eerste moeten beginnen met het kopen van deze kaarten. Over het algemeen wordt er in dit geval gekozen om pakketjes en boxen met kaarten te kopen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een pokemon collection box of pokemon elite trainer box te kopen. De boxen en pakketjes worden duurder wanneer er meer kaarten in zitten. Wel is het voordeel van het kopen van een box, dat je vaak meer waar krijgt voor je geld. Ook is het zo dat je hierbij garantie hebt op een zeldzame kaart. Wanneer jij kaarten verzamelt om er geld aan te verdienen, zul je echter niet moeten rekenen op erg dure kaarten. De dure kaarten zijn voornamelijk kaarten die uit de collecties komen van toen het spel net is uitgekomen. Van deze kaarten zijn er namelijk een stuk minder gedrukt en door de jaren heen zijn er ook een hoop weggegooid. Ook is het zo dat er maar weinig kaarten nog in een goede staat zijn, wat de kaarten die er nog wel goed uit zien een stuk duurder maakt.

 

Het kopen van kaarten op verschillende plekken

Naast het kopen van kaarten in een winkel kun je er ook voor kiezen om kaarten over te kopen van winkels of andere mensen. Dit zijn dan vaak collecties van mensen die door de jaren heen een grote hoeveelheid kaarten hebben verzameld. Op deze manier kun je voor een stuk minder geld een grote hoeveelheid kaarten kopen. Wel is het hierbij vaak zo dat de zeldzame en dure kaarten uit de collectie zijn gehaald en apart worden verkocht. Er zijn echter ook uitzonderingen op dit gebied. Zo kun je een speciale pokemon box kopen, waar deze zeldzame kaarten welliicht in zitten.