Dit materiaal moet je echt in huis hebben!

Soms kan je gewoon niet vertrouwen op de standaard secondelijm. Tuurlijk, heel veel kleine voorwerpen die die bouwt hebben meer dan genoeg aan secondelijm. Maar wat nou als jij een eigen spiegel wilt ontwerpen en decoreren? Je zit er toch zeker niet op te wachten om te ontdekken dat al die scherven op de grond komen van die instabiele spiegel? Ik was nooit de beste knutselaar en aan mijn taalgebruik is vast te merken dat ik dus niets meer dan een beginner ben. Was jij al bekend met dit fantastische product: epoxy giethars? Ik gebruik het sinds een paar weken en als ik er mee aan de slag kan, dan jij zeker ook!

Project van deze week: een kroonluchter

Jemig zeg, dit is iets waarvan ik nooit gedacht had dat ik hier mijn handen in zou zetten. Maar na een paar weken aan de slag geweest te zijn met andere projecten zoals een klein tuintafeltje en een tafellamp, wilde ik hiervoor wel een poging wagen. Ik begin namelijk steeds meer te leren over het ontwerpen en hoe meer je het doet, hoe beter je er in zal worden. Goed, een kroonluchter is best een gedetailleerd voorwerp en dit zal mij ongetwijfeld een paar maanden gaan kosten, maar met veel geduld kom je er wel. Wist je dat een kroonluchter een ontzettend zware verlichting is? Het is volgens mij van oorsprong ook de bedoeling dat dit voorwerp een grote zaal kan verlichten. Om een kroonluchter een echte kroonluchter te laten zijn, vraagt het ook veel glanzende decoraties. Dus heb ik van het weekend een berg imitatie kristal gekocht. Ik heb immers niet al het geld van de wereld. Wat ik tot nu toe al af heb, is de basis van de lamp waarop alle lampjes bevestigd worden. De bedoeling is nu om van daar af naar beneden toe te werken met de kristallen.

Maak hiermee je eigen projecten

Giethars hoeft helemaal niet alleen maar gericht te zijn op het lijmen van ontwerpen. Integendeel, het is een product dat zich solitair kan presenteren. Je kan met het epoxy giethars je eigen standbeeld maken of een tafel ontwerpen dat enkel bestaat uit giethars. Dit vraagt uiteraard veel liters epoxy giethars. Je kan het daarnaast ook mengen met kleuren. Ik weet hier als beginnende ontwerper niet heel veel vanaf, maar als je opzoekt wat je met dit bijzondere spul kan, krijg je al een aardig beeld.