DIY-projecten in de tuin

Ben jij iemand die graag zijn handen uit de mouwen steekt? Zeker wanneer het aankomt op het onderhouden van de tuin? In dat geval is het de hoogste om deze lente en zomer jouw eigen DIY-tuinproject te starten. Een leuke bezigheid tijdens het mooie weer en tegelijkertijd levert het jou ook nog eens resultaat op. Namelijk een unieke tuin. Lees hieronder snel verder om inspiratie op te doen voor een nieuw project. 

Eigen tuinmeubelen maken

Ben jij thuis altijd de klusjesman die alles mag opknappen? Dan ben je vast handig en is het een idee om te overwegen om je eigen klusjesproject te starten. Ontwerp en timmer je eigen tuinmeubelen in elkaar. Ga je voor een bijzettafel of toch een tuinstoel? Alles is mogelijk. Op het internet vind je genoeg tutorials die je uitleggen hoe je van start kunt gaan. Daarnaast hebben bouwwinkels zoals Gamma en Praxis de benodigde materialen en gereedschappen. Een grote klus, maar het resultaat mag er zeker wezen. 

Muurschilderingen

Iedere tuin heeft wel een schuttingen, muren of een schuur. Het zou toch leuk zijn om deze eens een beetje op te vrolijken? Haal daarom wat verf in huis en laat je creativiteit los op de muren. Het is een optie om de schuttingen allemaal met één kleur te verven, maar dit is natuurlijk niet heel leuk om te doen. Het zou juist een gaaf idee zijn om de muren te bekleden met je eigen kunsten of misschien wel die van je gezin. Dat kan alleemaal maar resulteren in een kleurrijk en creatief geheel. 

Boomhut voor de kids

Herinner jij je kindertijd nog als de dag van gister? Zorgeloos spelen in het park, voetballen op het pleintje en in de avond boekjes lezen. Was het als kind ook niet altijd jouw droom om een boomhut in de achtertuin te hebben? Maak die droom nu waar voor je eigen gezin. Haal het gereedschap uit de schuur en ga meteen van start. 

Moestuintjes 

Heb jij wel groene vingers? Dan is het onderhouden van je eigen moestuintje een goed plan. Je kunt in je eigen tuin zowel groenten als fruit verbouwen. Het leuke is dat je binnen de kortste keren kunt koken met producten die je zelf geproduceerd hebt. Als je moestuintjes onderhoudt, kan het alleen wel voorkomen dat slakken de bladen van planten opeten. Dit wil je uiteraard voorkomen, maar niet iedereen weet hoe je slakken bestrijden moet. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de slakken verweg van je planten te houden. Zo is het een goed idee om nat tuinafval weg te halen uit je tuin. Heb je toch last van slakken bij je moestuintje? In dat geval zijn er aaltjes tegen slakken.