Een aantal slimme tips voor het kiezen van een hotel

Kies je voor een hotelletje midden in de stad of wil je juist een hotel vlakbij het strand met een zwembad? Ga je voor een luxe chalet of kies je voor een Bed & Breakfast? Een praktische accommodatie of een huiselijke woning? Met zoveel keuze aan slaapverblijven kan het moeilijk zijn om een juiste keuze te maken. Een aantal slimme tips voor het kiezen van een hotel.

 

Zorg voor een goede planning van je vakantie

Met het slim plannen van je vakantie kun je veel geld besparen. Tip is om de kamerprijzen voor het weekend te vergelijken met de kamerprijzen van doordeweekse dagen. Het is namelijk zo dat hotels in zaken steden in het weekend vaak goedkoper zijn en hotels in toeristische steden vaak doordeweeks goedkoper zijn. Houdt er ook altijd even rekening of er geen grote festiviteiten in de stad zijn op de dagen wanneer je in een hotel wilt verblijven. Nationale feestdagen, Olympische Spelen of voetbaltoernooien kunnen de prijzen van hotels aardig opschroeven.  

 

Check altijd dubbel de locatie van het hotel waar je wilt verblijven

Kijk van te voren als je een hotelletje gaat boeken altijd naar de locatie. Check Google Maps of het hotel dicht bij alle bezienswaardigheden is. Ook is het handig om te checken of het hotel goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Wil je bijvoorbeeld een mooi appartement boeken in de bergen van het Italiaanse Toscane, maar ook naar het strand gaan dan is het slim om een auto te huren. 

 

Zoek een hotel uit wat bij je vakantie past

Wil je een hotel gaan boeken dan moet je eerst nagaan wat voor soort hotel je wilt. Gaat het om een zakelijk hotel of om een vakantie hotel? Een hotel met alleen maar vakantiegangers is een stuk gezelliger dan een zakelijk hotel. Wil je graag zelf gaan koken tijdens je vakantie dan is het verstandig om een appartement te huren. Wil je alles uit je lokale bezoek halen dan is het slim om in een Bed & Breakfast te overnachten. Bij een Bed & Breakfast zit je naast de locals aan de ontbijttafel, hoe authentiek is dat? Je krijgt een mooi kijkje mee in de cultuur van de plek.

 

Lees veel recensies door op internet voordat je boekt

Wil je garantie hebben dat je bij een goed hotel terecht komt lees dan recensies van het betreffende hotel door. Veel online aanbieders hebben de mogelijkheid waarbij gasten kunnen reageren op de hotels. Zo krijg je een goed beeld van eerdere ervaringen en ben je er tevoren zeker van dat je bij een goed hotel zult verblijven. Last minute vakantieparken zijn ook heel interessant om eens te boeken.