Een EPDM dak kun je zelf dekken!

Heb je een nieuwe aanbouw, garage of schuur gebouwd? Dan is het nu zaak dat je deze zo snel mogelijk wind- en waterdicht maakt. Met de herfst op komst wil je niet dat zich grote plassen vormen aan de binnenkant. Je kunt er dan voor kiezen om een EPDM dak te maken. Een EPDM dak is een dak dat speciaal geschikt is voor platte en licht hellende daken. Daken dus die je vaak ziet op een aanbouw, garage of schuur. Het plaatsen van een EPDM dak en een EPDM afvoer kun je gewoon zelf. Misschien is het wel handig om het samen met iemand te doen, maar je hoeft er niet per se een professional voor in te schakelen.

Een EPDM dak op maat bestellen

Je kunt in de webshop een EPDM dak op maat bestellen. Je weet dan zeker dat je de juiste maat hebt en dat je zelf geen fouten kunt maken bij het op maat maken van het dak. Daarbij is het heel slim om een compleet pakket, inclusief lijm en hemelwaterafvoer te bestellen. Je hebt dan alle materialen tegelijk in huis en kunt direct aan de gang gaan. Een EPDM dak kun je, met de juiste lijmen, gewoon plakken. Er hoeft geen brander aan te pas te komen. En dat is dan weer goed nieuws, het gevaar op brand door een klein foutje is dan direct geweken!

Leg je dak gewoon zelf

Dat klinkt nogal gemakkelijk en dat is het eigenlijk ook. Je moet daarvoor wel de handige handleiding volgen die je bij je EPDM dak ontvangt. Hierin staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen en in welke volgorde. Ook staat er precies in welke lijm je voor welk onderdeel moet gebruiken. Het kan eigenlijk niet gemakkelijker! Het is wel fijn om samen met iemand te werken. Jullie kunnen dan in één keer een perfect dak leggen!

Geen onderhoud nodig

Je hoeft een EPDM dak niet te behandelen of schoon te maken. Het is alleen wel verstandig om met enige regelmaat te controleren of de hemelwaterafvoer niet verstopt zit met bladeren. Is dat het geval? Dan kun je deze gemakkelijk leegscheppen. Zit de hemelwaterafvoer verstopt? Dan loopt deze niet goed meer door en zullen er plassen op het dak blijven liggen. Dit is niet goed voor het dak en het kan ook nog zijn dat het te zwaar wordt voor de constructie. Je klimt er gemakkelijk bij en hoeft echt het dak niet op om dit te controleren!