Een inboedelverzekering is een verstandige verzekering

  Wanneer je op jezelf gaat wonen zijn er veel dingen waar je zelf dus voor moet gaan zorgen. Heb je een koophuis? Dan ben je verplicht een opstalverzekering te regelen. Jij bent dan immers verantwoordelijk voor wat er met je huis gebeurt. Huur je een huis? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor deze verzekering. Maar dat wil niet zeggen dat jij je geen zorgen hoeft te maken over een verzekering voor je huis. Je hebt in dat huis natuurlijk allerlei spullen staan die waardevol zijn. Of dat nu gaat om emotionele of om financiële waarde, ze zijn waardevol voor jou. Het is dus belangrijk om ook hier een verzekering voor af te sluiten. Zo'n verzekering heet een inboedelverzekering.

  Een inboedelverzekering is niet verplicht

  Je hoeft niet per se een inboedelverzekering af te sluiten. Maar voor het lage bedrag dat je per maand betaalt, ben je met een inboedelverzekering wel verzekerd tegen allerlei zaken. Denk dan aan diefstal, brand, waterschade en ook schade bij vallen en stoten van spullen. Het gaat bij een inboedelverzekering over het verzekeren van alle zaken die je kunt oppakken en mee kunt nemen. Denk dan aan je tv, je mobiel, je bank, je planten, je bed en de foto's op het dressoir (het dressoir trouwens ook). Maar bij een inboedelverzekering is bijvoorbeeld ook de zwevend gelegde vloer inbegrepen. De inbouwoven en de deuren in je huis vallen onder de opstalverzekering.

  Bereken zelf wat je kosten zullen zijn

  Wanneer je een inboedelverzekering wilt gaan afsluiten is het wel zo handig als je vooraf weet wat je iedere maand moet gaan betalen. Daarvoor kun je, natuurlijk, een afspraak maken met een verzekeringsadviseur, maar je kunt het ook zelf berekenen op de website. Klik hiervoor op het linkje hierboven. Je kunt hier direct een inboedelverzekering afsluiten en ervoor zorgen dat ook jouw spullen goed verzekerd zijn!

  Heb je huisdieren?

  Huisdieren zijn in veel huishoudens onmisbaar. Maar je kunt er ook flink door in de financiële problemen komen. Als er eenmaal iets mis is, dan zijn de bezoekjes aan de dierenarts een prijzige zaak. Om te voorkomen dat je voortijdig afscheid moet nemen van een huisdier, is het natuurlijk belangrijk dat hij of zij de beste zorg krijgt die er is. En dus is het verstandig om een huisdierenverzekering te overwegen. Op de site (klik op de link) zie je precies waar je je huisdier tegen kunt verzekeren. Ook zie je daar wat de kosten zullen zijn voor het verzekeren van jouw huisdier.