Een prachtige vloer voor je huis!

pvc vloeren

Laatst was ik op bezoek bij vrienden omdat ze hun hele huis hadden verbouwd. De verbouwing was er goed gelukt. Ik was nog het meest onder de indruk van de vloeren die ze neer hadden laten leggen. Volgens mij was dit de eerste keer dat ik zoiets heb gezien terwijl het eigenlijk al een tijdje bestaat: pvc vloeren. Wel heb ik het idee dat dit type vloer aan populariteit aan het winnen is. Online zie ik ook regelmatig aanbieding voorbij komen. Meestal als iets steeds populairder wordt, is dat niet voor niets dus ben ik eens even op internet op onderzoek uit gegaan wat de voordelen van zo’n pvc vloer zijn.

voordelen

Wat dat betreft zijn er nog al een aantal voordelen te noemen. Zo is de vloer geluiddempend. Dat is vooral prettig als je bijvoorbeeld in een flat woont en onderburen hebt. Je hoeft dan geen afspraken te maken met je onderburen over het wel of niet dragen van schoenen in je eigen huis.

Een volgend voordeel is dat het warmte absorbeert. Ik kan me voorstellen dat dat vooral in de winter erg prettig kan zijn. Mijn eigen idee hierbij is dat het best eens zou kunnen zijn dat je je eigen stookkosten hierdoor omlaag kan brengen. Uiteraard weet ik niet of dit echt zo is. Dat laat ik graag aan de experts over.
Ook als je vloerverwarming aan wilt leggen (bijvoorbeeld in je woonkamer), kun je daar een pvc vloer overheen leggen. Dit voordeel was nieuw voor mij maar wel goed om te weten.

Een ander voordeel is dat het een hele sterke ondergrond is. In eerste instantie zag je de vloeren daarom ook al snel in bedrijven en scholen verschijnen. De vloeren staan te boek als slijtvaste vloeren. Het is dus ideaal in ruimten die intensief gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld eens aan de gang. Hoe vaak lopen jij en andere mensen daar niet heen en weer? Daarnaast ziet het er ook nog eens heel mooi uit en kan je nauwelijks zien dat de vloer niet echt van hout is gemaakt.

Hoewel er nog andere voordelen zijn, zal ik er nog een laatste opnoemen. Deze is voor mij persoonlijk heel belangrijk omdat ik huisdieren heb. Het is namelijk zo dat pvc vloeren heel gemakkelijk schoon te maken zijn en gemakkelijk zijn in het onderhoud. Je hoeft de hele vloer bijvoorbeeld niet in de olie te zetten zoals dat bij een parketvloer wel noodzakelijk is.