Ga je binnenkort varen? Dit moet je meenemen 

Als je binnenkort op een warme dag lekker gaat varen, dan moet je zeker enkele spullen meenemen. Je wilt namelijk kunnen genieten van het weer zonder dat de dag op een vervelende manier moet eindigen. Hier vind je meer informatie over welke spullen je moet meenemen als je gaat varen. Zo maak je er een gezellige en mooie dag van.

 

Zonnebrandcrème en aftersun 

Het is erg belangrijk dat als jij binnenkort of vandaag gaat varen en het warm weer is, dat je altijd zonnebrandcrème en aftersun bij je hebt. Wij Nederlanders kunnen, maar slecht tegen de sterke zon en zijn binnen enkele uren al helemaal verbrand. Je moet er rekening mee houden dat je nog sneller verbrand als je met je boot op het water licht. Dit komt namelijk door de weerkaatsing van de zon via het water. Daarom is het verstandig om jezelf in te smeren voordat je gaat varen. Wanneer je klaar bent is het ook verstandig om jezelf in te smeren met aftersun zodat de schade beperkt word die de sterke zon heeft toegebracht. 

 

Koelbox

Als je een erg kleine boot hebt, dan is het verstandig om altijd een koelbox bij je te hebben. Voor een grotere boot met een woonkamer is dit natuurlijk niet nodig aangezien de boot dan altijd beschikt over een koelkast. Het is namelijk erg belangrijk dat je voldoende water drinkt als je gaat varen op een warme dag. Hiermee voorkom je namelijk dat je uitdroogt want dit gebeurd zeer snel als je aan het varen bent. Ook is het lekker om een gekoeld biertje of ander alcoholisch drankje te kunnen drinken vanuit je bootstoel. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat als je een vaarbewijs hebt en een boot aan het besturen bent, dan het drinken van alcoholische dranken verboden is. 

 

Reddingsvest

Ga je binnenkort op een kleine boot met je kinderen varen? Dan is het erg belangrijk dat zij altijd een reddingsvest dragen. Een ongelukje zit in een klein hoekje en sommige wateren in Nederland zijn zeer gevaarlijk omdat de stroming zeer sterk is. Als je kind moeilijk of niet kan zwemmen dan kan het erg snel afgelopen zijn. Zorg er dus voor dat je kind altijd een reddingsvest draagt als je binnenkort met je kinderen gaat varen. Zorg daarnaast natuurlijk er ook voor dat je kinderen een zwemdiploma hebben zodat ze in ieder geval weten te zwemmen.