Ga op een stedentrip Rome en geniet!

Er komt weer bijna een vakantie aan, en wat betekent dat? Juist, een stedentrip! Natuurlijk heb je geen vakantie nodig om op een stedentrip te gaan, maar sommigen van ons hebben helaas alleen tijdens de vakantie ook echt genoeg vrije tijd. Dus, waar gaat de stedentrip heen? Ik heb de beste locatie voor je, waarvoor ik hieronder tips heb verzameld zodat je de beste stedentrip ooit gaat maken dit jaar. Let’s go stedentrip Rome!

Al die historie

Rome is een stad die allereerst tot aan de nok gevuld is met geschiedenis, en ik vind niet dat je daar aan voorbij moet gaan als je je eenmaal in die prachtige stad bevindt. Het Colosseum is natuurlijk een van de meest bekende historische monumenten. Die enorme stenen arena waar zich zo ontzettend veel heeft afgespeeld is het zeker waard om te bezoeken, al zet je maar even je voet op de plek waar ooit een legendarische gladiator zijn laatste strijd won tegen een machtige leeuw. Voelt toch best goed, lijkt me. Ook zijn er allerlei prachtige kathedralen en musea, zoals het Vaticaan-museum. Je hebt natuurlijk ook de Sixtijnse Kapel, die alleen al voor haar prachtige kunstwerk een bezoekje waard is. Ik ben zelf niet gelovig, maar ik waardeer wel mooie kunst.

Lekker shoppen

Geen enkele stedentrip Rome is compleet zonder lekker eten en een goed nachtleven. Rome heeft een wijd aanbod aan interessant en spannend streetfood. Wijken als Trastevere zijn een echte aanrader als je je even in oude Italiaanse zwart-wit films wilt wanen. De straten voelen namelijk als een schilderachtig Italiaans dorpje, en vooral s’ ochtends is Trastevere een oase van rust. Ook heb je de wijk Monti, wat de hipste wijk van Rome wordt genoemd. Hier zitten ontzettend veel leuke restaurants, bistro’s en wijnbars. Dit is gaaf om met je vrienden of partner(s) naartoe te gaan, of alleen. Ook zijn er veel andere leuke dingen te vinden in Rome, dingen die je in elke stad kan vinden: mooie bioscopen, prachtige wandelparken en tours door de stad.

Jouw ideale stedentrip Rome is dus niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Bekijk van tevoren wat je precies wilt doen, en vergeet vooral niet om al online op te zoeken of de wijken Trastevere en Monti iets voor jou zijn! Soms is online tickets boeken voor een stadstour of het Colosseum ook een goed idee. Maar, maak in ieder geval plannen waar jij en je eventuele reisgezelschap vooral heel vrolijk van worden. Dan kan het niet misgaan.