Gamingstoel: belangrijk voor een goede houding

gamingstoel

Mijn hobby is gamen. Dat is voor niemand een geheim. Ik vind het heerlijk om ’s avonds na mijn werk me even helemaal terug te trekken in een virtuele wereld. Hier kan ik even helemaal iemand anders zijn en avonturen beleven die gewone mensen normaal gesproken niet mee maken. Ik kan er mijn online vrienden ontmoeten en samen hebben we veel lol. Ook vind ik het leuk na te denken en snelle acties te ondernemen in het spel. Het stimuleert ook mijn fantasie en oplossingsgerichtheid. Dus gamen is gewoon leuk. Nog niet zo lang geleden zat ik achter mijn computer op een oude bureaustoel die eigenlijk in een museum thuis hoorde. Het duurde dan ook niet lang dat mijn game hobby me pijn ging bezorgen. Nekklachten en rugklachten en ook mijn pols begon op te spelen. Daar had ik natuurlijk geen zin in. Een vriend wees me op een gamingstoel.

Gamingstoel: comfortabel spelen

Ik wist niet eens dat je een speciale gamingstoel had. De gamingstoel is helemaal gemaakt voor gamers zoals ik. Ideaal. Online heb je erg veel keuze. Dat vond ik wel lastig want welke paste nou bij mij. Gelukkig kun je op internet veel vinden over waar je op moet letten als je een gamingstoel aanschaft. Het is handig de Arbo regels herover te volgen. Dan weet je zeker dat je goed zit. Letterlijk en figuurlijk. Maar wat zijn die Arbo regels dan? De stoel moet bijvoorbeeld  in hoogte verstelbaar zijn. Als je zit moeten je bovenbenen horizontaal zijn en je onderbenen verticaal waarbij je voeten op de grond moeten kunnen staan. Je knieholten moeten los zijn van  het zitvlak omdat ze anders beknelt kunnen raken. Je rug moet helemaal ondersteund worden en er mogen geen rake knikken in de rugleuning zitten. Ook aan de lengte van de rugleuning en van de armsteunen zijn eisen gesteld. Je armen moeten voldoende ondersteund worden. Verder moet de gamingstoel vijf wieltjes hebben zodat je zo dicht mogelijk bij het bureau kan zitten.

Verder met het spel

Met wat hulp en advies had ik mijn gamingstoel snel aangeschaft en ik kon weer verder met mijn spel. Zonder klachten nu, echt waar. Een goede stoel helpt echt. Dus houd jij ook zo van gamen, verdiep je niet alleen in de spellen maar ook in je stoel. Het kan je veel ellende schelen op langere termijn. Game gewoon pijnvrij en in een goede houding. Veel plezier!