Even lekker de handen uit de mouwen steken!

spaanplaat

Nu eindelijk de hitte voorbij is, kan ik eindelijk weer lekker aan het hobbyen. Je moet namelijk iets over mij weten: ik ben echt niet goed in stilzitten. Ja, als ik kapot ben dan kan ik natuurlijk als de beste helemaal lekker niets doen. Voel je me fit en heb ik er zin in? Dan wil ik graag iets doen met mijn handen. Lekker gitaar spelen, een nieuw klusproject starten of op een andere manier actief bezig zijn. Ik heb eens goed naar de weersvoorspellingen gekeken en voorlopig wordt het (gelukkig) niet meer zo tropisch warm als de afgelopen weken. Dat betekent dus dat het ideale moment is aangebroken om aan een nieuwe project te starten. Even lekker de handen uit de mouwen steken en iets helemaal zelf bouwen – daar heb ik echt behoefte aan. Gelukkig hoefde ik niet lang na te denken over mijn volgende hobbyproject.

Van rommelhok tot extra opberging

Niet heel lang geleden heb ik een huis gekocht samen met mijn partner. Dat verliep allemaal redelijk soepel. Na de koop zijn we direct aan de slag gegaan met het renoveren en verbouwen van het huis. Daarbij lag de prioriteit op de belangrijke ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, de slaapkamer, de keuken en de woonkamer. Bij het huis staat nog een leuk, knap schuurtje. Daar zijn we destijds helemaal niet aan toegekomen. Het was immers niet echt een prioriteit. Inmiddels puilt het hok uit van de rommel en begint het achterstallig onderhoud zijn sporen te laten zien. Je voelt dus misschien al aankomen wat mijn project voor de komende maanden zal zijn: ik ga het rommelhok ombouwen tot extra bergingsruimte!

Zo ga ik beginnen

Wanneer ik een nieuw bouwproject start, dan maak ik altijd eerst even een algemene planning. Ik treed niet enorm in details met die planning, omdat je tijdens het klussen toch altijd weer dingen tegenkomt. Mijn plan van aanpak is als volgt: ik start eerst met alles uit het hok halen. Wat kan weg? Welke spullen moeten zeker bewaard blijven? Zodra het hok leeg is, kan ik een goede taxatie doen van de huidige staat. Zo vermoed ik dat ik wat bouwmateriaal nodig heb om het schuurtje hier en daar op te knappen. Ik ga waarschijnlijk een spaanplaat gebruiken voor het plafond en de wanden. Wanneer alles strak is, dan kan ik het veel efficiënter inrichten en optimaal gebruiken als extra berging. 

Eindeloos hobbyen dankzij het internet

Uiteraard zal ik nog veel meer materiaal nodig hebben. Gelukkig hoef ik niet voor elk schroefje, spaanplaat of ander gereedschap weer op en neer naar de lokale bouwmarkt. Nee, ik heb sindskort PontMeyer ontdekt! Deze uitstekende webshop heeft allerlei professioneel bouwmateriaal op voorraad. Ik bestel gewoon wat ik nodig heb. Vervolgens ga ik alvast door met klussen terwijl het materiaal onderweg is. Heb ik haast en regent het? Dan rijd ik even snel naar de drive-in vestiging. Dankzij het internet kan ik nu echt eindeloos hobbyen! Dus heb jij ook een spaanplaat nodig voor jouw bouwproject of ander uitstekend materiaal? Klik gerust op de link om te kijken of PontMeyer ook heeft wat jij zoekt.