Heb jij jouw zomer vakantie al geboekt met vrienden?

Over minder dan een half jaartje is het altijd weer tijd voor de grote vakantie. En misschien ook wel gelijk tijd om samen met jouw vrienden op vriendenvakantie te gaan. Genieten van de zon, lekkere drankjes, veel feestjes en vooral niet te veel doen. Want ja, daar is een vakantie natuurlijk ook voor. Dus ga vooral genieten tijdens jullie vakantie.

 

Is de bestemming misschien al bekend?

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel waar je aan moet denken wanneer je op vakantie gaat. Want waar gaan jullie naar toe op vakantie? Willen jullie naar een echte party locatie, of juist iets rustigers zodat je wel gezellig naar een feestje kan, maar ook van de rust kan genieten? Het is natuurlijk belangrijk om het allemaal eens te zijn met de locatie. Want je gaat er wel minstens een week of twee weken vertoeven om vakantie te vieren. Wordt het Spanje, Portugal, Frankrijk of misschien wel Italië? Het is allemaal mogelijk. Wanneer je met jouw vrienden veel gespaard hebt, is het natuurlijk ook mogelijk om wat verder weg te gaan kijken. Naar misschien wel Thailand of Indonesië, waar je de cultuur kan ontdekken, maar ook de leuke vele tentjes waar je wat kan eten en kan drinken in de avonden onder het genot van een hele mooie zonsondergang. Nou wat wil je nog meer op de vakantie?

 

Wat ga je allemaal doen?

Het ligt er vooral ook aan waar je naar toe gaat. Maar er is altijd genoeg te doen tijdens een vakantie. Met vrienden wil je voornamelijk ook uitgaan en lekker drankjes drinken en feesten. Weet wel dat er altijd een grens overal ligt en dat je niet met je vrienden doet comazuipen (zoek hulp bij een alcholverslaving of problemen met binge drinking!). Zou zonde zijn van de vakantie, want je wilt het leuk, gezellig en voor zover het kan ongeluk vrij. Maar wat ook altijd mogelijk is, wanneer je een avond niet staat te feesten tot de late uurtjes, is een stadje in de buurt te bezoeken. En je hoeft niet altijd cultuur te gaan snuiven en toeristische trekpleisters bezoeken. Maar in veel landen hebben kleine dorpjes of stadjes hun eigen specialiteiten in eten en, of, drinken. Altijd leuk om te ontdekken natuurlijk. En wie weet vinden jij en jouw vrienden het wel super lekker. Je hebt ook gelijk wat andere verhalen om te vertellen wanneer je thuis komt dan alleen maar feest verhalen. Al zijn vaak de feest verhalen ook heel leuk om te vertellen.