Het belang van meerdere winterjassen

In dit blog vertel ik jullie over mijn hobby: jassen. Ik vind dit kledingstuk bijna fascinerend gewoon. Dat komt omdat het soms een beetje onderschat wordt. Hoe vaak komt het niet voor dat iemand een avondje uit gaat in de buitenlucht, zich dan helemaal uitslooft om de juiste kleren aan te trekken, om vervolgens eigenlijk heel de avond alleen maar je jas aan te hebben. Mensen moeten beseffen dat je een jas supervaak aanhebt en dat je er dus eigenlijk meerdere van moet hebben. Je hebt toch ook niet maar één T-shirt in de kast liggen!?

Daarom neem ik verschillende soorten jassen met je door. Geschikt voor verschillende momenten in het jaar of voor verschillende aangelegenheden. Om te beginnen heb ik het over de winterjas. Dit is misschien wel de belangrijkste jas die er bestaat. Deze jas moet namelijk het nuttige met het aangename combineren. Hij moet je warm houden, maar ook een goede look geven. De winterjas heb je relatief gezien namelijk het vaakst aan.

Waarom je meerdere jassen moet hebben

Het is dan ook de kunst om het juiste merk voor winterjassen te vinden. Het ene merk past je namelijk gewoon wat beter dan de andere. Voor mij persoonlijk is een Ellesse heren jas de meest geschikte jas. Deze valt op de een of andere manier altijd goed om mijn bovenlichaam en zit dus als gegoten. Van mijn vriendin weet ik dan bijvoorbeeld weer dat Mango Jassen haar goed staan. Wanneer je weet dat een bepaald merk je goed staat, moet je eigenlijk doorpakken. Meerdere jassen kopen raad ik aan, dan kun je ook meer combineren met je andere kleding.

Daarnaast bestaat de kans dat je winterjas de ene dag helemaal nat is geworden van de regen. Wat ga je dan doen? Je kunt de volgende dag toch niet weer diezelfde jas aantrekken? Vaak ruikt het dan nog een tijd naar de lucht die natte honden ook vaak hebben. Niet fijn! Na een fikse regenbui moet je je jas eigenlijk minimaal 24 uur laten drogen en even laten uitwaaien. In de tussentijd heb je wel weer een nieuwe jas nodig! Daarom vind ik dat je altijd minimaal twee winterjassen aan je kapstok moet hebben hangen. En dan is twee ook echt het minimum. Ik begrijp dat winterjassen best duur zijn en dat je niet heel makkelijk meerder jassen kunt veroorloven. Maar het is het geld echt meer dan waard. Daarnaast moet je winterjassen niet in de winter, maar op een ander moment van het jaar kopen. Dan zijn ze vaak een stuk betaalbaarder.