Hoe hou ik mijn smartphone screen heel?

scherm gebroen telefoon vallen

Alsjeblieft, wees niet kapot!

Smartphones maken al bijna een decennium deel uit van de standaard uitrusting. De kans is dan ook groot dat je het gevoel kent nadat jouw telefoon op de grond valt. Scherm naar beneden, het lot al bepaald maar nog niet zichtbaar voor jou. Soms heb je mazzel en is er geen krasje te zien, andere keren is het scherm helemaal naar de knoppen. Er wordt geschat dat 21% van de huidige smartphones in gebruik een gebroken scherm hebben. Hier een aantal tips om te voorkomen dat jij onderdeel gaat zijn van die 21%.

Een (hard case) hoesje

Okay, dit is een beetje een no-brainer. Uiteraard is het eerste en waarschijnlijk meest nuttige hulpmiddel een hoesje. In een broekzak of tas kan het scherm al gauw nare krassen oplopen van onder sleutels, muntjes en aanstekers. Een hoesje dat over het scherm heen uitklapt voorkomt deze schade volledig. Bovendien houdt het een hoop vuil weg van de oplaad- en aux poorten. Ook is het haast onvermijdelijk dat op een zeker moment de telefoon uit  je handen glipt. Een hard case hoesje absorbeert het gros van de impact en houdt het scherm een stuk langer heel.

Gebruik een screen protector

Ook al heb je een hoesje dat over het scherm heen klapt, het is nog steeds erg aangeraden een screen protector te gebruiken. Ik heb het dus over die dunne laagjes plastic die je zo heerlijk van het scherm kunt trekken. Kosten helemaal niets, en geven toch bescherming tegen krasjes die zouden kunnen optreden tijdens gebruik.

Denk actief na over de locatie van je telefoon

In plaats van je telefoon op de rand van het nachtkastje te leggen, verplaats hem naar een plek meer naar het midden. Denk na over wanneer je telefoon op een gevaarlijke locate ligt. Mijn huidige scherm is gebroken omdat ik met mijn voet bleef hangen aan het oplaad snoer. Vermijd losse zakken waar de telefoon uit kan vallen en gooi hem niet op je bed of bank. Veel te vaak heb ik mijn eigen telefoon op de grond zien stuiteren.

Helaas, het is toch kapot

Enfin, je pakt dus je telefoon van de grond na de val, en het scherm blijkt helaas toch stuk te zijn. Voor veel mensen is dit de realiteit, en het wordt vaak alleen maar erger door stug op een gebroken scherm door te gaan. Het is dus aangeraden om zo snel mogelijk een reparatie uit te voeren of uit te laten voeren. Kies voor merk specialisatie zoals iPhone reparatie of Samsung reparatie. Veel succes met het intact houden van jouw scherm!