Welke vechtsport vast bij jou?

houten-zwaard

Waar vroeger de verdedigingssporten nog in trek waren is er op dit moment juist een behoorlijke vraag naar vechtsporten. Vechtsporten worden steeds populairder en dat is ook niet zo gek met de fitnesshype van nu. Vechtsport is niet alleen een goede sport om te beoefenen als je wilt leren vechten maar het is ook een hele goede sport voor je lichaam, uithoudingsvermogen, kracht, mind en coördinatie. Maar welke vechtsporten zien er nu eigenlijk en waar verschillen ze nu in?

Verschillende soorten vechtsporten

De meeste bekende en meeste beoefende vechtsporten op dit moment zijn: Karate, Jiu-jitsu, Judo, Aikido, Hap Ki Do, Tai chi, Capoeira en professioneel worstelen. Hoewel deze sporten voor een leek zeer op elkaar lijken zijn ze toch zeer verschillend en heeft echte vechtsport zijn eigen richting. Karate en Tae Kwon Do lijken het meest op elkaar als er naar kijkt. Toch is karate meer een vechtsport en Tae Kwon Do meer een verdedigingssport. Zo wordt er bij karate bijvoorbeeld veel meer gebruik gemaakt van schoppen. Dit zul je bij Tae Kwon Do een stuk minder zien. De vertaling van Jiu-jitsu is zachtheid. En dat bedoelen ze niet in de sport zelf. Op het moment dat er wordt aangevallen biedt je geen weerstand. Je probeert te aanval uit de weg te gaan of te incasseren om zo je krachten te sparen en om daarna op een zwak moment van de tegenstander de aanval in te zetten. Judo en professioneel worstelen lijken ook weer erg op elkaar. In beide sproten wordt er gebruik gemaakt van worstelen alleen draait het bij Judo ook weer om de zachtheid. Je gaat de aanval uit de weg en slaat dan toe. De andere vechtsporten gaan vooral om kracht, coördinatie en snelheid. De aanval is de beste verdediging is hierbij een bekend moto.

Met of zonder attributen

In sommige vechtsporten wordt er gebruikt gemaakt van attributen. Dit kan zijn een houten zwaard of een houten stok. Vechten met deze attributen vereist nog meer van je coördinatie en snelheid omdat het een los element is een gevecht. Vroeger werden er echte zwaarden gebruikt in gevecht. JE begrijpt alleen waarschijnlijk wel dat, dat de veiligheid niet ten goede doet in de vechtsportlessen. Vandaar dat er vaak gebruikt wordt gemaakt van een houten zwaard of een  De attributen zijn sterk en hard en kunnen een groot voordeel opleveren, mits ze goed worden gebruikt. Bij Bestfightshop hebben ze dit soort attributen en kunnen je advies geven over welk attribuut het beste bij jou past.