Industrieel wonen ook wat voor jou?

Een industrieel interieur is de laatste jaren echt een trend geworden. Industrieel wonen begon met het opknappen van oude panden, maar nu is het een trend waar ook jij aan mee kunt doen. Een industrieel interieur is stoer, robuust, rauw en heeft vaak een vintage tintje. Het heeft iets ouds en doorleefd. Maar hoe creëer je dat in jouw huis? En wat heb je daarvoor nodig?

Materialen

Een industrieel interieur begint bij de juiste materialen en kleuren. Typische kleuren van deze woontrend zijn wit, gris, zwart en verschillende tinten bruin. Er wordt vaak gekozen voor een betonnen vloer of een robuuste houten vloer, maar je kunt natuurlijk ook voor een gietijzeren vloer kiezen. De muren zijn vaak wit, maar bakstenen kan ook. Heb jij geen bakstenen muur? Geen probleem, er zijn genoeg soorten behang met bakstenen. Zo lijkt het net echt. Tot slot is een industrieel interieur ook makkelijk. Heb je last van pijpleidingen of andere constructies? In een industrieel interieur mogen deze gewoon gezien worden.

Lampen

Wanneer je je huis industrieel inricht, kunnen lampen natuurlijk ook niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een wandlamp industrieel. Deze lampen kun je aan iedere wand plaatsen. Vaak zijn deze lampen in de kleuren die passen bij het industrieel interieur en zien er een beetje doorleefd uit. Er zijn verschillende maten. Zo kun je een grote wandlamp kiezen die de halve woonkamer verlicht en een kleiner model kun je gebruiken als leeslamp of sfeermaker. Wanneer je op zoek bent naar verlichting moet je de plafondspots industrieel niet vergeten. Leuk voor boven je eettafel of in de keuken. Ze geven veel licht maar zien er ook erg robuust uit. Veel spots zijn voorzien van de Led module. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het klimaat.

Meubels

Omdat een industrieel interieur een robuuste uitstraling heeft, kun je ook kiezen voor grote robuuste meubels. Meubels met een aardige omvang dus. Denk aan een grote leren bank en een tafel met een stalen frame. Maar denk ook aan oude lockerkasten en krukjes van kurk. Deze meubels kunnen je interieur natuurlijk wel wat kil maken. Het is daarom ook goed om na te denken over de juiste accessoires. Denk hierbij aan vloerkleden, kaarsen en decoratie aan de muur. Kies hierbij ook voor hetzelfde thema. Zo kun je een oude wereldkaart aan de muur hangen of kussens met dieren erop op de bank leggen. Ook een mooie spiegel kan wonderen verrichten.