Knutselen met de Wii controller

Herinnert iemand zich nog de Wii? Ik vond het altijd heerlijk om Wii Sports erop te spelen, het blijft een favoriet. Daarnaast had je nog een serie feestspelletjes en had mijn vader toendertijd een visspel. Hij heeft niet veel gevist, maar hij vond het wel heel leuk om toch te delen in mijn hobby. Wat ik zelf altijd het leukste vond om jezelf onder te dompelen waren de dingen die je aan je Wii controllers kon doen. Zo had mijn vader bijvoorbeeld een vishengel aanhangsel met een klein visje eraan om hem dieper in zijn spel te brengen. Zelf had ik voor Mariokart zo een racewiel dat je erbij kreeg wat voor mij het spel compleet veranderde

Accessoires

Ik kwam er laatst weer achter toen ik een oude doos vond met de spulletjes. We waren bezig met de voorjaarschoonmaak, en het was eindelijk tijd om afscheid te nemen van veel van de items uit mijn jeugd. Wie weet kon die Wii online nog iets opleveren. Maar ik ben toch even blijven plakken met al die aanhangsels. Zo was er nog een pistool greep waarmee je dan preciezer zou moeten kunnen schieten. Iets wat mijn twijfel had, want de Olympische spelen set was vol met mikspelletjes, maar nog het pistoolschieten nog het boogschieten hadden weinig voordeel aan zo een aanhangsel. Voor Wiisports kwam ik nog een golfknuppel aanhangsel tegen. Demonstratief schroefde ik het nog een keer erop en probeerde het een swing te geven. In de huiskamer werd het echter al snel duidelijk dat putten misschien een gepastere exercitie was. Ook het tennisracket bracht herinneringen terug, Mario Tennis was altijd een spel wat het sportelement net even spannender maakte. Ook kwam ik mijn broer zijn Brawl kit. Deze controller met Nunchuk mocht ik toen nooit aanzitten, want deze was optimaal afgesteld voor hem om te spelen. Om de Nunchuk zat een speciaal hoesje voor grip en een apart plastic omhulsel dat ook meer grip moest geven en de onderste knop makkelijker aan te klikken moest maken. Zelf heeft het me nooit getrokken omdat je de bewegingsfunctionaliteit niet had maar alleen met de knoppen speelde. Het komt waarschijnlijk ook omdat ik me nooit heb verdiept in het spel. Niet zoveel als hij dat deed althans, hij kon dagen aaneen spelen als je hem zijn gang liet gaan. Het was wel altijd leuk, al was het meer een ruil. Een paar rondjes Brawl, en daarna een Tennis.