Koningsdag tijdens corona. Wat nu?

Koningsdag staat voor gezellig samen zijn, feesten, vrijmarkten en de koning zelf. We vieren elk jaar gezamenlijk de verjaardag van de koning en het wordt ook gezien als een nationale feestdag. Koningsdag staat ook in het tegen van oranje. Dit houdt in dat er zoveel mogelijk oranje gedragen wordt. Het wordt gezien als de meest oranje dag van het jaar.

De straten zijn vol met mensen en er wordt muziek gedraaid, straatfeesten en kermissen georganiseerd, maar los van het feit dat de buitenwereld geniet van koningsdag, is het dit jaar niet mogelijk om buiten te genieten van Koningsdag. In verband met de COVID-19 pandemie zal Koningsdag er niet uitzien zoals het eruit hoorde te zien, maar dit betekent niet dat je Koningsdag niet kan vieren. Er zijn alternatieven om koningsdag te vieren.

Vlaggen

Elk jaar wordt er ter ere van de koning de Nederlandse vlag opgehangen. Dit gebeurt jaarlijks en hier komt geen verandering in. Ook worden er oranje vlaggen en versiering opgehangen, zodat de straten mooi oranje kleuren. Zonder vlaggen of oranje versieringen is er geen echt gevoel van Koningsdag. Deze vlaggen zorgen daarom zeker voor meer leven op deze dag. De Nederlandse vlaggen zijn verkrijgbaar op verschillende websites online. Zo kan jij een vlag online bestellen en op tijd ophangen voor Koningsdag.

Om deze vlaggen op te kunnen hangen, heb je een vlaggenmast nodig. Deze vlaggenmasten zullen ervoor zorgen dat de vlaggen goed en op een hoogte kunnen worden opgehangen. Ook zijn er verschillende maten beschikbaar online. Het is belangrijk om te weten welke maat je wilt. Zorg er daarom voor om goed te weten welke maat en lengte nodig is.

Online evenementen

Hoewel het niet mogelijk is om fysieke evenementen bij te wonen, is het wel mogelijk om online evenementen bij te wonen. Door middel van de online evenementen kunnen we nog wel genieten van live optredens van onze favoriete artiesten. The Streamers, wat bestaat uit artiesten zoals Kraantje Pappie, Maan en Guus Meeuwis, zullen op Koningsdag optreden vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag. Dit is een evenement dat volledig gratis is en thuis te bekijken is. Zo loopt niemand enige vorm van risico, maar kunnen we wel genieten van spectaculaire optredens tijdens een moeizame tijd.

Belangrijke tip

Dit is inmiddels de tweede Koningsdag die we thuis moeten doorbrengen. Hoewel het elke dag lastig is, is het belangrijk om je aan de regels te blijven houden. Zolang iedereen zich aan de regels blijft houden, zullen we gezamenlijk sneller uit komen. Zorg er daarom voor om gewoon thuis te blijven en het te vieren met je eigen gezin.