Een led dimmer zorgt voor meer sfeer

Led dimmer

Geef het maar toe. Bij led-verlichting is sfeer niet het eerste woord dat in je opkomt. Led-verlichting staat bekend om het harde, felle licht en dat is natuurlijk geen goede basis voor een romantische avondje. Bij sfeerverlichting denk je al snel aan een mooie kroonluchter of aan een plateau met kaarsjes. Open haard aan, glaasje wijn erbij. Dát is sfeer. Maar de ledlampen van nu zijn bijzonder. Ze hebben een flinke ontwikkeling doorgemaakt en door een goede led dimmer zijn ze nu ook dimbaar. En dus heb je zomaar sfeerverlichting mét led!
Led dimmer

Het juiste licht op het juiste moment

Het is altijd belangrijk om goed licht in huis te hebben. Wanneer je bezig bent met de grote schoonmaak, wil je natuurlijk zeker weten dat je in ieder hoekje en op ieder richeltje kunt zien of er nog stof ligt. Maar is je huis aan kant en zit je lekker op de bank? Dan wil je niet het gevoel hebben dat je vol in de schijnwerpers zit. Een goede led dimmer zorgt ervoor dat je geen verschillende lampen hoeft aan te schaffen. Door de led dimmer te gebruiken heb je op het ene moment veel licht en op het volgende sfeerverlichting. Kijk! Dat is goed geregeld!

Is iedere ledlamp dimbaar?

Nee. Je zult dus goed moeten kijken of je de goede lamp aanschaft als je er een led dimmer bij wilt gaan gebruiken. Laat je (online) goed informeren en zorg dat je precies die dimbare lamp aanschaft die je wilt. Zo heb je jaren plezier van één en dezelfde lamp. Dat is nog eens een efficiënte manier van met je geld omgaan. Led lampen en led dimmer zijn al lang niet meer zo duur als ze vroeger waren. Ze vervangen de ouderwetse gloeilamp nu volledig en zijn daardoor overal verkrijgbaar en dus betaalbaar geworden. De kosten zitten vaak niet in het “bolletje” maar in de designlamp die je erbij koopt. Maar ook daar kun je jaren plezier van hebben.

Een ledlamp is beter voor het milieu

De ouderwetse gloeilampen zijn in de ban gedaan omdat deze erg slecht waren voor het milieu. Het gas in de lamp was gevaarlijk en door de relatief korte levensduur moesten er veel lampen gemaakt worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Ledlampen hebben dit probleem niet. Deze lampen kunnen echt jarenlang mee en zijn (mede) daardoor een stuk milieuvriendelijker.