Leukste hobby’s voor mannen

Stoere hobby’s

Iedereen heeft naast zijn werk en sociale leven nog twee andere dingen nodig. Een sport om te beoefenen om gezond te blijven en een hobby om zichzelf in te verliezen en beter in te worden. Aangezien we het op deze website voornamelijk over hobby’s hebben is dat natuurlijk de focus van dit artikel. Maar specifieker we gaan het hebben over stoere mannelijke hobby’s. Wat zijn de leukste en coolste hobby’s voor mannen om mee te beginnen? Aangezien steeds meer van ons tegenwoordig voornamelijk binnen werken achter een computer, zijn de beste hobby’s buiten te doen. Ik zal in dit artikel geen sporten bespreken als hobby’s aangezien ik dit als een aparte categorie zie. Desondanks zal dit artikel wel hobby’s bespreken die fysiek intensief zijn.

Houtbewerking

Zoals mijn vriendin al een eens aangaf. Er is niks zo sexy als een man die met zijn handen kan werken. Daarom is een dergelijke hobby altijd een goede om te kiezen. Een van deze hobby’s is bijvoorbeeld houtbewerking. Houtbewerking klinkt misschien als een ingewikkelde hobby en het is waar dat met een beetje investering in bijvoorbeeld een gereedschapswagen je meteen een heleboel technieken kunt gaan leren. Als eenmaal de Gereedschapswagen gevuld is kan hij aan de slag (en is alles mooi opgeruimd). Denk bijvoorbeeld aan een Stanley gereedschapswagen. Desondanks hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook al heel simpel met een mes en zachthout beginnen met leren.

Een andere fantastische hobby is het brouwen van bier. Bierbrouwen is een avontuur in chemie en natuurkunde en je kunt met veel oefenen een geheel eigen smaak creëren. Het mooiste is natuurlijk dat je de producten die je maakt lekker kunt opdrinken met vrienden. En als het echt in smaak valt kun je de biertjes zelfs verkopen met winst voor een extra zakcentje.

Boogschieten

Een andere handige en leuke mannelijke hobby is leer bewerken. Je kunt van alles zelf creëren zoals riemen en kledingstukken, maar bijvoorbeeld ook portemonnees. Zo kun je stijlvolle luxeproducten zelf maken. En net zoals bij zelf bierbrouwen kun je zelfs proberen de producten te verkopen.

De laatste hobby die ik wil bespreken valt toch enigszins in de sport categorie, maar niet compleet. Dat is namelijk boogschieten. Een van de beste voorbeelden van hoe stoer boogschieten als hobby kan zijn voor mannen is Joe Rogan. Boogschieten is goed voor het leren van focus en precisie. Je kunt het ook verder ontwikkelen en zelfs gaan jagen met pijl en boog. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je in de buurt van een natuurgebied woont waar jagen toegestaan is.