Mijn favoriete hobby, gitaar spelen!

gitaarles

Allemaal hebben we wel hobby’s, van een sport tot aan het uitoefenen van een muziekinstrument. Zo zijn er bijvoorbeeld veel jongeren die na een lange schoolweek graag voetballen in teamverband, of op de tennisvelden staan. Voor een ouder iemand, of voor iemand die juist van rust houdt, is het bespelen van een muziekinstrument misschien wel de juiste keuze. Met het spelen van een muziekinstrument houdt je de rust voor jezelf en leer je jezelf steeds nieuwe akkoorden aan. In dit blog vertel ik je iets over mijn hobby, gitaar spelen!

De keuze om te beginnen met het spelen van gitaar

Er zijn zoveel muziekinstrumenten die te bespelen zijn en ieder instrument is anders. Mijn keuze ging vanaf jongs af aan al uit naar het spelen van gitaar. Een gitaar is een muziekinstrument die met snaren te bespelen is. Door te ‘tokkelen’ met je vingers kun je verschillende akkoorden spelen, van snelle akkoorden tot rustige. 

Zelf ben ik vooral een grote fan van snellere akkoorden in vrolijke nummers. Denk bijvoorbeeld eens aan de Spaanse muziek. heb je daar wel eens goed geluisterd naar de gitaren die in bijna ieder nummer voorkomen? Maarja, dit is natuurlijk een grote droom, maar eerst moet ik maar eens beginnen met gitaarles!

Ontwikkel jezelf door gitaarles!

Het is nu natuurlijk mogelijk om gitaar te spelen op gevoel, maar dat gaat natuurlijk nergens naar klinken. Wellicht dat je nummers als ‘vader Jacob’ of een ander kinderliedje kunt spelen, alleen verder zal het niet komen. 

Om jezelf te ontwikkelen, zou je kunnen beginnen met gitaarles. In de eerste lessen zul je kennismaken met het instrument, waarna je verschillende akkoorden leert spelen. Na een loop van tijd zul je ook verschillende ritmes aanleren en kun je misschien al een lied meespelen. Het is dus zeker aan te raden om gitaarles te nemen, zodat jij je goed kunt ontwikkelen!

Mijn ultieme droom!

Na veel gitaarles hoop ik dan binnen een aantal jaar toch echt zijn droom te kunnen realiseren. Een van mijn grootste dromen is om te spelen in een nummer, uiteraard het liefst in het Spaans! Daarnaast wil ik mijzelf altijd blijven ontwikkelen. Wanneer ik ben uitgegroeid tot een ervaren gitaar muzikant, zal ik zelf gitaarles willen geven. Via deze weg wil ik met mijn eigen verhaal anderen helpen. Dit kunnen kinderen zijn die hun dromen achterna gaan, of juist een ouder iemand die kennis wilt maken met het instrument. Met dit als uiteindelijke doel om iedereen zijn doelen achterna te laten gaan!