Mooie verlichting in huis met een hanglamp.

Het is het object wat je als aller laatste koopt voor jouw interieur. Zo maak je het geheel helemaal af. We hebben het over lampen natuurlijk. Je kan je hele huis vol zetten met staande lampen, maar een hanglamp heeft zo zijn charmes en zorgt voor een net wat andere sfeer. Maar vraag je je nog een beetje af waar je allemaal mooi een hanglamp kan plaatsen? Geen paniek. Wij hebben wel wat tips. Maar onthoudt wel goed. Elk huis en interieur is anders. Dus uiteindelijk moet je zelf goed kijken of het past bij waar jij het wilt hebben, en wat wij zeggen waar het kan.

Boven de eettafel.

Een hanglamp kan boven de eettafel kan een echte eyecatcher worden en het moment van dineren echt het middelpunt van je huis maken. Wat eigenlijk wel moet. Het avondeten is vaak het moment dat iedereen bij elkaar komt op een dag. Vaak is de een in de ochtend eerder weg en ziet de helft van het huishouden elkaar in de ochtend niet eens. De een komt eerder thuis dan de ander, maar vaak is iedereen wel thuis met het avondeten. Het ideale moment om de dag te bespreken met elkaar. Dus waarom dan ook geen eyecatcher maken van het moment dat je samenkomt?

Boven de salontafel

Dit is de plek waar je in de avond tot rust komt. Een plek waar sfeer centraal staat en zorgt dat alles klopt die avond. Een hanglamp kan zorgen voor de juiste sfeer. Je kan het versterken met staande lampen. Om wat extra sfeer toe te voegen. Het is niet nodig, maar het kan allemaal. Je richt uiteindelijk je huis zo in, geheel naar je eigen smaak en wensen natuurlijk. Maar een hanglamp boven de salontafel, zorgt voor de extra sfeer in de avond. En zo weet je wel dat er niets voor de tv staat of hangt wanneer je aan het kijken bent. 

In de keuken

Misschien heb je dit nog nooit gehoord of gezien, en misschien wel. Maar je kan ook hanglamp hangen in de keuken. Zo boven het werkblad. Hierdoor heb je altijd voldoende licht tijdens het werken in de keuken. Ook handig want dan zie je wat je aan het snijden bent natuurlijk. Het voordeel van een hanglamp in de keuken is dat je de lamp ook niet makkelijk kan omstoten. En het geeft een extra touch aan je interieur wanneer je geen spotjes wilt gebruiken.