Motogadget: maak van je motor je hobby!

motogadget

Mijn vriend heeft sinds kort een motor. Dat is zijn nieuwe hobby. Was hij voorheen nog helemaal tevreden met zijn auto, meestal een opknappertje, nu is heel zijn horizon veranderd. Dat kwam omdat hij op zijn verjaardag een paar gratis motorlessen kreeg van een vriend die al gek was op motorrijden. Mijn vriend wilde het wel proberen en hij ging op les. Ik was daar een beetje huiverig voor want ik vond zijn nieuwe hobby gevaarlijk. Op een motor ben je in mijn beleving toch kwetsbaarder dan in een auto. Maar al na de eerste les was mijn vriend helemaal om. Op de motor ervoer je het echte rijden, zo zei hij. Het was veel leuker dan autorijden want je was echt buiten. Hij ging dus door met zijn lessen en met zijn rijbewijs op zak moest er ook een motor komen. Net als met zijn eerdere auto’s werd het een ding waar je nog lekker aan moest sleutelen.

Motogadget: pimp je motor op

Mijn vriend gaat nu helemaal op in zijn nieuwe hobby. Want wat blijkt, zo’n motor kun je net als een auto opknappen met een leuke motogadget. Nou ja, er zijn er heel veel van dus. Een motogadget geeft de motor net iets extra’s mee, iets opvallends. Dat is aan mijn vriend, die ook al gek was op gadgets voor auto’s, wel besteed. Hij struinde internet af voor weer een leuke motogadget  waarna hij in de schuur verdween om de motor weer leuker te maken. Zelfs ik begon het ding wel te waarderen. Maar ja, met al dat op pimpen en proefrijden kwam ook de onvermijdelijke vraag of ik een keer mee wilde op de motor. Die vraag had ik echt wel verwacht, maar het antwoord had ik nog niet zo direct klaar. Wel of niet op de motor?

Mijn nieuwe hobby

Maar ja, ik wilde mijn vriend niet teleurstellen dus ik zei dat ik wel mee wilde op de motor. O, wat was ik bang die eerste keer, maar o, wat vond ik het geweldig. Het is inderdaad iets heel anders dan autorijden. Je gaat als passagier mee in de beweging van de motor en de wegen beleef je echt heel anders. Ik begrijp het wel als mijn vriend zegt dat je veel meer vrijheid ervaart. Dat is echt zo. Dus nu heb ik ook een nieuwe hobby: achterop de motor zitten. We hebben met de opgeknapte motor al heel veel leuke ritjes gemaakt!