Nieuwe hobby: self-care

gellak kopen

Uiteraard zijn er veel verschillende soorten hobby’s waar je veel plezier uit kunt halen. Dit kan iets creatiefs zijn, iets sportiefs of juist weer heel wat anders. Natuurlijk zijn deze hobby’s hartstikke leuk, maar soms vergeten we om even tijd voor onszelf te nemen. In de wereld van nu ligt de focus vaak op wat je moet doen, bereikt en wat anderen doen of bereiken. We werken allemaal erg hard, maar soms even tijd om een stapje terug te zetten schiet er nog wel eens bij in. Daarom een nieuwe activiteit, waarvan ik zeker aanraad dat het een van je hobby’s wordt: self-care. Een tijd op een dag die je besteed aan jezelf en je eigen verzorging. Uiteraard kan dit op verschillende manieren, dus hieronder een lijstje van dingen die je zou kunnen doen om deze hobby bij je andere hobby’s te voegen.

Self-care lijstje:

  1. In bad of een lekkere douche: Nee, dit is niet zomaar even in bad gaan zitten of douchen. Hierbij komt een meer uitgebreide verzorging bij kijken. Als je dan even de tijd neemt om goed in bad te gaan of een goede douche te nemen, dan gaat het om de extra dingen. Dit kan een haarmasker zijn, een scrub zijn of een goede bodylotion na het douchen zijn. Net iets meer dan normaal, waardoor je je voelt alsof je net van de spa bent gekomen.
  2. Je nagels laten doen (of zelf doen!): Eerlijk is eerlijk, iedereen verwaarloost zijn nagels wel eens. Dan heb je ze wel gelakt, maar dan is er na een dag alweer wat beschadigt of eraf gegaan. Je kunt natuurlijk je nagels ergens laten doen, maar zelf gellak kopen is nog veel leuker. Gellak blijft langer zitten en zal niet zo snel beschadigen als normale nagellak. Er zijn heel veel kleuren beschikbaar en je kunt het ook zeker zelf thuis doen. Daarnaast kun je met een olie je nagelriemen verzorgen, je nagels knippen en bijvijlen en een handcrème smeren voor zachte verzorgde handen.  
  3. Een goed boek lezen of podcast luisteren: Ook dit schiet er vaak bij in. We pakken tegenwoordig sneller onze telefoon, ook voordat we naar bed gaan, terwijl het veel beter zou zijn om bijvoorbeeld een boek te lezen. Als je weet dat je tijd voor jezelf vrij neemt en je hebt nog een boek liggen, dan is het altijd lekker om dat boek er even bij te pakken. Dit hoeft niet voor lang te zijn, maar een uurtje lezen kan al heel ontspannend zijn. Houd je niet van lezen? Een podcast luisteren is ook een heel erg leuke optie. 
  4. Alleen een serie of film kijken : Vaak wordt tv, een film of serie samen gekeken met andere familieleden of vrienden. Hoe leuk dat ook is, soms is het heel lekker om gewoon even zelf te kiezen en lekker in je eentje te kijken met een kop thee. Zo kan je ongestoord genieten van een eventuele guilty pleasure of eindelijk eens die film kijken waar iemand anders nooit zin in heeft. 
  5. Verwen jezelf met je eigen kookkunsten: We nemen vaak weinig tijd om te koken. Het liefst staat alles zo snel en goedkoop mogelijk op tafel. Prima natuurlijk, maar soms is het heel fijn om eens een nieuw recept uit te proberen en allemaal verse producten te halen. Daarna kun je in de keuken met een muziekje op je culinaire kant ontdekken en jezelf verwennen met een lekker bord eten. Daarna is het ook zeker lekker om het af te sluiten met een dessert of goed bakje vers fruit.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van self-care, maar het is een goed lijstje om mee te beginnen. Het combineren van meerdere mogelijkheden samen kan ook(boek lezen in bad!) en is misschien nog wel veel leuker. Hoe je het ook doet, tijd nemen voor jezelf kan heel erg fijn zijn en je net die energieboost geven die je nog nodig had.