Ontdek de lichtstraat

Misschien heb je wel een aanbouw laten plaatsen met een plat dak of heb je pas een overkapping laten plaatsen, maar vindt je dat er te weinig licht naar binnen schijnt in je aanbouw of overkapping. Om ervoor te zorgen dat er voldoende daglicht naar binnen kan schijnen in je overkapping of aanbouw kun je deze ruimte voorzien van een framewerk met glazen panelen. Een lichtstraat is een systeem van licht doorlatende vensters in een framewerk in het dak. Door een lichtstraat te laten plaatsen kan er meer daglicht de ruimte binnen schijnen waardoor de ruimte groter lijkt. Je kunt zo'n framewerk laten maken door diverse specialisten.  

Een lichtstraat laten maken  

Je kunt een gespecialiseerd bedrijf inschakelen voor het maken van een lichtstraat. Bij dit gespecialiseerde bedrijf kun je jouw wensen en behoeften met betrekking tot de lichtstraat kenbaar maken. Je kunt een frame wat het gebouw van daglicht voorziet, laten maken in diverse soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit het aantal vlakken wat je wilt hebben en je kunt kiezen uit verschillende soorten. Zo kun je kiezen uit een frame met een lessenaars dak, maar ook uit een frame met een zadeldak. Tevens kun je een keuze maken uit verschillende glassoorten. Je kunt kiezen uit veiligheidsglas of uit isolatieglas. Wanneer je bijvoorbeeld in de winter ook graag onder je overkapping wil zitten, is het raadzaam om te kiezen voor ventilatieglas. Doordat je voor deze glassoort kiest hoef je niet perse met een dikke winterjas onder de overkapping te gaan zitten op het moment dat het wat kouder wordt buiten. Tevens zal je flink op je energiekosten besparen op het moment dat je kiest voor isolatieglas. Wanneer je een aanbouw laat plaatsen aan je woonkamer, wil je natuurlijk niet dat je in deze aanbouw continu de verwarming aan moet zetten omdat het anders te koud is. Ook bij het laten maken van een lichtstraat voor in je aanbouw is het kiezen voor isolatieglas aan te raden. Er zijn diverse soorten gespecialiseerde bedrijven waar je terecht kunt voor het laten maken van een framewerk. Je kunt bijvoorbeeld naar Glasdiscount gaan en daar je wensen en behoeften bespreken. Wanneer je kiest voor een framewerk bij Glasdiscount, wordt deze geleverd met een uitgebreide handleiding waardoor je het framewerk gemakkelijk zelf kunt plaatsen in jouw aanbouw of overkapping.

Het plaatsen van het framewerk  

Het framewerk wordt vaak geleverd met alle daarbij behorende onderdelen. Hierbij kun je denken aan rubbers, kapjes, etc. Wanneer je zelf redelijk handig bent kun je het frame met misschien wat hulp van een goede vriend gemakkelijk zelf plaatsen waardoor je bespaart op de soms hoge montagekosten. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om jouw aanbouw of overkapping te voorzien van zo’n framewerk, zal je merken dat je hier veel profijt van hebt. De ruimte lijkt groter, maar ook met slecht weer wordt de ruimte voorzien van daglicht zonder dat je hierbij nat regent of een kou pakt. Er is een ruime keuze tussen de verschillende soorten frames en het aantal vlakken waardoor je vast en zeker de perfecte lichtstraat kunt laten maken voor jouw overkapping of aanbouw. Tevens kan zo'n framewerk de energielabel van je woning verhogen waardoor jouw woning in waarde zal stijgen. Dit is altijd mooi meegenomen wanneer je jouw woning wil verkopen bijvoorbeeld.