Op een juiste manier pijnklachten behandelen bij een chiropractor

Tegenwoordig zijn er vele mensen die last hebben van pijnklachten in de rug, nek of een andere plek in het lichaam. Een van de redenen kan zijn dat we in deze tijd minder in beweging komen, maar ontstaan er ook vele klachten in de rug of nek wanneer we een onjuiste zithouding aanhouden. Ook Ischias is een vorm van pijn die ontstaat door beknelling van de zenuw, waardoor je hier erg veel klachten van kunt krijgen. een juiste behandeling is daarom ook erg belangrijk, dus vertellen we je er in dit blog ook graag meer over. We vertellen je meer over de verschillende symptomen van Ischias, de behandelingen van een chiropractor en hoe je klachten kunt voorkomen!

Ischias

Wanneer je last hebt van klachten die voortkomen uit beknelling of beschadiging van de ischiaszenuw, wordt dit ischias genoemd. De pijn kan vanuit verschillende lichaamsdelen komen en komt dit doordat er zich een beknelling bevindt bij de ischiaszenuw. Het geeft lokale klachten, maar zul je ook uitstralende pijn naar het been ervaren. De ischiaszenuw is de langste zenuw van het lichaam en kan er bij een beknelling een nare pijn ontstaan die vanuit de nek naar de benen zal doortrekken. Er kan een gemene pijn ontstaan die zelfs tot aan de tenen voelbaar is. 

Er zijn vele symptomen van ischias te vinden. De meest voorkomende klacht is dat men last heeft van lage rugklachten en dit doorzet naar het been, onderbeen en/of de voeten. De klachten die ontstaan bij een hernia zijn het meest bekend, maar kunnen de klachten ook een andere oorzaak hebben. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat de zenuwwortel beschadigd raakt bij een verhoogde druk op de gewrichtsvlakken van de wervelkolom.

Met een juiste behandeling kunnen er vele oefeningen worden uitgevoerd, behandeltechnieken worden toegepast en zorgt dit voor een betere doorbloeding in de spieren. De balans in spierkracht wordt verbeterd en is de belasting op het lichaam hierdoor beter te verdelen.

Een behandeling bij een chiropractor

Wanneer je last hebt van klachten die voornamelijk oomen dor rug- en nekklachten, kun je jezelf laten behandelen door een chiropractor. Chiropractie biedt vele behandelmethodes voor jong en oud, waarbij er handelingen worden uitgevoerd voor klachten als hoofdpijn, problemen met de schouder, knie of andere bewegingsklachten. De chiropractor zal kijken naar het functioneren van het lichaam en doet de chiropractor onderzoek naar de pijn. Zo kun je erg veel last hebben van je nek, maar hoeft het niet altijd te betekenen dat de nek de oorzaak is. Een pijnklacht in het lichaam kan ook ergens anders vandaan komen, waarna de chiropractor een behandeling uitvoert die bestaat uit manipulaties, mobilisaties van gewrichten, spier technieken, verschillende oefeningen en krijg je verschillende adviezen over houding en beweging. Met de juiste behandeling zullen de pijnklachten afnemen, om zo meer flexibiliteit te creëren met je eigen lichaam.