Organiseer zelf een bierproeverij!

Welke man heeft er nou niet als hobby om lekker bier te drinken met zijn vrienden? In dit geval hebben we het niet over zoveel mogelijk weg tanken tijdens een avondje stappen met vrienden, maar heerlijk genieten van speciaal biertjes op het terras of in je favoriete café. Maar wat ook zeker gezellig en leuk is om een keertje te doen is zelf een bierproeverij organiseren bij jou thuis! Zo’n avond is al gauw gezellig als jij je vrienden uitnodigt en een mooie selectie maakt van speciaal bieren, maar om de avond naar een nog hoger niveau te tillen hebben wij een aantal leuke tips voor jou! 

Plan een avondje in met je vrienden

Een hele groep vrienden bij elkaar brengen kan af en toe nog best lastig zijn. Iedereen heeft het druk met school, werk en vrijetijdsbestedingen. Wat een effectieve manier is om snel een datum te vinden waarop iedereen kan is door een datumprikker te gebruiken. Deze kun je vinden op het internet. Jij en je vrienden moeten hier hun e mailadres aan verbinden en vervolgens kan iedereen precies aangeven op welke datum het goed uit zal komen. Zo komt er binnen no-time een datum uitrollen waarop jullie allemaal kunnen. 

Bieren selecteren 

Natuurlijk wil je genoeg biertjes bestellen zodat jullie een hele avond lekker door kunnen borrelen. Maar let op dat je er ook niet te veel besteld, want dan heb je het de volgende dag iets minder leuk en hang je de hele dag op de bank met een kater. Misschien heb jij al wat biertjes in je hoofd om te bestellen, maar vraag ook om ideeën aan je vrienden. Zo is er voor elk wat wils. Als je nog op zoek bent naar iets speciaals dan kunnen wij je Uiltje bier aanbevelen. Dit zijn hoppige IPA bieren met een zeer krachtige smaak die niet van een bierproeverij avond mogen ontbreken. 

Regel hapjes 

Van al dat bier drinken krijg je natuurlijk honger! Zorg daarom dat er genoeg te snacken is tijdens deze avond. Maak er een echte proeverij van door de hapjes passend te maken bij de bieren. Op het internet kun je vinden welke hapjes perfect passen bij een bepaald biertype. 

Hou een score bij

Wie weet zit jouw nieuwe favoriet wel tussen deze eigen gemaakte selectie! Je zal wel een heleboel verschillende smaken door je mond krijgen, dus daardoor kan het later lastig zijn om nog te weten welke jij precies zo lekker vond. Maar daar hebben wij een oplossing voor! Geef de bieren een bepaalde scoren en maak er een soort spel van. Aan het eind van de avond weten jullie precies welke in de smaak vielen en welke minder. 

Drink een glaasje water tussendoor 

Een goede tip om de dag erna niet wakker te worden met een gigantische kater is om tussendoor een glaasje water te drinken. Naast dat het zorgt voor een minder grote kater wordt ook je smaak geneutraliseerd waardoor je beter kan proeven!