Private lease

Private lease is zeker een uitkomst op het moment dat je jezelf geen nieuwe auto kunt veroorloven. Of misschien heb je zo’n groot geldbedrag wel helemaal niet over om zorgeloos rond te kunnen rijden. Ook dan is deze vorm van leasen een uitkomst. Private lease is het leasen van een auto voor een vast bedrag per maand. Het is zelfs zo, dat deze vorm van leasen nog goedkoper is dan het aanschaffen van een jong gebruikte occasion. Private leasen is dan ook steeds meer in opkomst en steeds meer lease partijen bieden deze vorm van leasen aan.

Wat is private lease exact?

Met behulp van private lease kun je zowel zakelijk als particulier een nieuwe auto rijden tegen een vast maandbedrag. Deze auto is dus niet van jou, maar alle kosten die je aan een auto kunt hebben zijn hierbij inbegrepen. Hierbij kun je denken aan de autoverzekering, onderhoudskosten, pechhulp en de wegenbelasting. Je hoeft alleen nog maar te tanken, over andere zaken met betrekking tot de auto hoef je jezelf geen zorgen te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor private lease bij XLEasy. Deze leasemaatschappij zorgt ervoor dat je zorgeloos rond kunt rijden tegen een aantrekkelijk maandbedrag. Zonder dat hier kleine lettertjes aan verbonden zijn. Daarnaast heeft het leasen bij deze leasemaatschappij als voordeel dat de premie die je moet betalen voor de autoverzekering niet gebaseerd is op het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. De premie zit namelijk inbegrepen in de leaseprijs en is dan ook voor iedereen gelijk, afhankelijk van de auto die je gaat leasen natuurlijk. Ook hoef je geen borgsom te betalen op het moment dat jij de nieuwe auto op gaat halen bij XLeasy. Je hebt dus helemaal geen spaargeld meer nodig om in een nieuwe auto rond te kunnen rijden. Wel kan private lease ook nadelen hebben.

De nadelen

Wanneer je kiest voor private lease ga je een overeenkomst aan. Dit contract is niet vrij opzegbaar. Dit houdt in dat je niet zomaar de auto in kunt leveren voor het einde van de contractdatum. Wel kun je jezelf verzekeren tegen onvoorziene situaties zoals inkomensverlies bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je een BKR- registratie op het moment dat je kiest voor private lease. Dit kan nadelig zijn op het moment dat je een hypotheek of andere financiering af wil sluiten. De bank kan dan bijvoorbeeld besluiten dat je een veel lager geldbedrag kunt lenen. Het is dus belangrijk dat je hier van te voren goed over nadenkt. Daarnaast ben je ook geen eigenaar van de auto. Dit is en blijft de leasemaatschappij. Dit heeft natuurlijk weer wel als voordeel dat je jezelf niet druk hoeft te maken over het inruilen of verkopen van de auto.