Binnenkort op rondreis? Hier een paar tips!

rondreis-vietnam

Ga je binnenkort een rondreis maken? Dan staat er waarschijnlijk een hele mooie vakantie op je te wachten. Zoals een ieder waarschijnlijk wel heeft ervaren kom je tijdens je vakantie soms ook met minder positieve dingen in aanraking. Dit kunnen bijvoorbeeld onverwachte kosten zijn maar ook pech met een voertuig, een ongeluk of slecht weer. We kunnen ons helaas niet op alles voorbereiden maar toch scheelt als je van sommige dingen van te voren op de hoogte bent. In dit blog daarom ook wat tips om je voor te bereiden op jouw rondreis.

Door welk land ga je rondreizen?

Verdiep je van te voren in het land of de landen waar je naar toe gaat. En nee, alleen even opzoeken waar het land ligt volstaat hierbij niet. Wees jezelf ervan bewust dat een rondreis door Vietnam bijvoorbeeld heel anders is dan een rondreis door Indonesië, ook al liggen deze land voor ons gevoel relatief dicht bij elkaar. Ieder land heeft haar eigen cultuur, eigen gewoontes, etc. Lees je in over de mensen, de cultuur, de gebouwen en de gevaren. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op alles wat er in het land kan gebeuren. Check daarnaast ook het nieuws van afgelopen jaar op internet. Hieruit kan je vaak wel opmaken hoe de huidige situatie in het land is en of het wel veilig genoeg is.

Paspoort

Voor landen buiten de EU heb je een paspoort nodig, je ID volstaat in deze landen helaas niet. Check altijd een paar maanden voor je op vakantie gaat op je paspoort nog geldig is en voor hoelang. Sommige landen hanteren de regel dat je paspoort na aankomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Een beetje vervelend natuurlijk als je op het vliegveld staat en je het desbetreffende land niet in mag. Vaak wordt er in het buitenland een kopie gemaakt van je paspoort. Bijvoorbeeld als je een hotel of appartement huurt. Let op dat het hotel of de verhuurder geen volledige kopie maakt. Hiermee kan namelijk makkelijk worden gefraudeerd. Sommige informatie van je paspoort mag je verbergen en we raden je ook aan om dit echt te doen.

Betaalmiddelen

Weet je wel valuta er is in het land waar je naar toe gaat? We zijn vaak snel geneigd om nog wat euro’s mee te nemen maar in veel landen kan je hier helaas niet mee betalen. Laat je euro’s zoveel mogelijk thuis en pin op het vliegveld of in het land zelf geld. Hiermee heb je meteen de juiste valuta te pakken en betalen in de valuta van het land is vaak nog goedkoper ook. Check ook even op je pinpas wel goed is ingesteld. Sommige passen werken niet in het buitenland of buiten de EU. Weet je niet zeker of jouw pas goed is ingesteld? Je kan dit gemakkelijk opvragen bij je bank maar doe het op tijd!