Slakken kunnen je tuin ernstige schade toebrengen

  Slakken en naaktslakken kunnen ernstige schade toebrengen aan je tuin. Zo zijn zowel slakken met huisje als naaktslakken gek op jouw hosta's en lusten ze ook graag een aardbei. Het gevolg? Een aangevreten hosta en een gat in iedere aarbei. Daar word je niet blij van! Maar iedere avond slakken vangen en die over de schutting kieperen is ook geen optie. Je zult een betere oplossing moeten vinden. En dan ook, het liefst, nog een oplossing die milieuvriendelijk is en geen kwaad kan voor je kinderen en huisdieren. Door te kiezen voor aaltjes tegen slakken zorg je ervoor dat de slakken verdwijnen en dat je aardbeien eetbaar blijven en je hosta zal groeien als nooit tevoren.

  Hoe kom ik aan aaltjes tegen slakken?

  Aaltjes tegen slakken bestel je gewoon online. Dat is helemaal niet moeilijk. Je krijgt de aaltjes tegen slakken gewoon via de pakketpost thuisbezorgd. De aaltjes kunnen deze reis heel goed doorstaan. Om de aaltjes daadwerkelijk tegen slakken in te zetten zul je deze moeten activeren door ze op te lossen in water. Dit water met aaltjes spray je dan over de aangedane planten. Je zult zien dat de slakken zich terugtrekken in de grond en niet meer boven komen. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat je overal slijmerige dode slakken zult vinden.

  Wat doen die aaltjes precies met die slakken?

  Aaltjes tegen slakken werken erg effectief. Ze eten niet van de slakken, maar dringen hun lichaamsopeningen binnen en infecteren ze met, voor de slakken, giftige bacteriën. Hierdoor zullen de slakken stoppen met eten en dus stoppen met het beschadigen van jouw planten. Doordat de slakken niet meer kunnen eten zullen ze sterven. Dat klinkt nogal wreed, maar het is in feite gewoon de natuur. Jij helpt die natuur alleen een handje doordat je de aaltjes inzet tegen slakken.

  Zijn er ook nog andere oplossingen?

  Het gebruik van aaltjes tegen slakken is veruit de gemakkelijkste manier om slakken te bestrijden. Maar het kan een paar weken duren voor je het effect ziet. Wil je sneller resultaat? Dan kun je een anti slakkenmuur plaatsen om je planten. Ook een anti slakken ring werkt goed, maar dan voor één plant. Het is dan wel zaak dat je ervoor zorgt dat binnen deze muur of ring geen enkele slak meer te vinden is. Anders heb je nog geen effect. De muur en de ring zijn niet te bedwingen voor slakken en zullen zo de slakken weghouden bij jouw planten.