Stadsfiets dames: fietsen is mijn nieuwe hobby

Het kan je moeilijk ontgaan zijn: de wereld is veranderd. En niet zo’n beetje ook. Het Coronavirus dringt onze maatschappij binnen en we hebben geen keus dan onze levensstijl aan te passen. Dat speelt op veel vlakken. We blijven meer thuis en beperken onze sociale contacten. Ook gaan we niet meer zo gauw stappen of winkelen. We werken thuis en dat heeft ook een enorme invloed op ons leven. En, als ik eerlijk ben, op ons gewicht. Doordat ik veel meer thuis zit en van louter ellende ben gaan koken als hobby, vliegen de pondjes eraan. En dat was nou precies wat ik dit jaar niet wilde. Natuurlijk is het niet zo dat ik als een kluizenaar leef. Ik kom heus nog wel ergens: met de auto. Af en toe even naar kantoor om spullen te brengen of te halen, op anderhalve meter afstand in het huis van een vriendin, even naar het strand en natuurlijk naar de supermarkt. Kijkend naar de weegschaal realiseerde ik me dat die auto toch echt moest blijven staan. Ik heb wel degelijk mogelijkheden om af te vallen en op gewicht te blijven. Tijd voor een nieuwe hobby: fietsen. Tijd voor een stadsfiets dames.

Stadsfiets dames: brengt je overal

Een stadsfiets dames kopen is nog een hele uitdaging want er zijn vele modellen en soorten. Het belangrijkste is dus dat je goed weet waarvoor je hem gaat gebruiken. Je hebt natuurlijk fietsen met versnellingen, maar je hebt zelfs nog een stadsfiets dames zonder versnellingen. Dat is heel handig want die zijn heel makkelijk in het onderhoud. Maar ja, zo moeilijk wilde ik het mezelf niet maken. Ik wilde graag een comfortabele fiets waarop ik desnoods hele einden kan fietsen. De verkoper bood me ook een sportieve stadsfiets dames aan en ik zie daar zeker de voordelen van. Je fietst met een sportieve houding en de fiets is lichter met een open kettingkas. Maar omdat fietsen voor mij toch vooral een hobby is, koos ik voor comfort.

Comfortabel op weg

Een ding moet ik je zeker aanraden als je opzoek gaat naar een stadsfiets dames: maak een proefrit. Er zijn zoveel modellen en niet alles past bij jouw lichaam of eisenpakket. Fiets een rondje bij de winkel en probeer de versnellingen goed uit. Let op je houding: kun je zo lang fietsen? Op deze manier weet je zeker dat je comfortabel op weg gaat. Inmiddels kan ik niet meer zonder mijn stadsfiets dames. Fietsen is heerlijk en ik ben ook weer op gewicht.