Tuinen en meer

De tuin van uw huis kan voor allerlei gelegenheden gebruikt worden, bijvoorbeeld voor de familie barbecue, een gezellige zomeravond of gewoon om te tuineren en eigen groentes te planten. In deze blog ga ik vertellen over wat er allemaal geplant kan worden in je ( achter ) tuin.

Tomaten

Tomaten kunnen makkelijk geplant worden in de tuin. Tomatenplanten zijn niet erg sterk, als ze maar 30 centimeter groot zijn moet er een stokje bij de plant komen anders breekt de steel van de plant. Tomaten zijn rond en lekker ze smaken lekker zoet. Er bestaan grote en kleine tomaten. U kunt ze gebruiken voor in de soep en op brood en in de sla. U kunt het ook als versiering gebruiken. U moet ze plukken als ze rood zijn want anders zijn ze niet lekker dus pluk ze niet groen. Als ze nog een klein beetje groen zijn bij het plukken kunt u ze in zon nog verder rood laten worden. Als tomaten te lang liggen worden ze zacht en zijn ze niet lekker meer.

Aardbeien

Een aardbeien plantje blijft zomer en winter op de tuin staan. In de winter zie je bijna niets van het plantje het is dan heel klein. Als de zon weer gaat schijnen groeit het plantje snel en komen er bloemen op het plantje. De bijen moeten dan de nectar er uit halen en het stuifmeel verspreiden. Want anders komen er geen aardbeien aan. U mag ze pas plukken als ze rood zijn. Als u elk jaar weer veel aardbeien wilt hebben moet er om de twee jaar nieuwe aardbeien plantje geplant worden. Er zijn planten die 1 of 2 keer per jaar aardbeien geven maar leuker zijn de planten die de hele zomer aardbeien geven.

Tuingereedschap

Wat ook erg belangrijk is tijdens het tuinieren is je gereedschap en de inrichting van je tuin. Hier kan je voor terecht op nobelhout.nl. Tuingereedschap dat je goed kunt gebruiken op de tuin zijn onder andere een schep en een hark. Een schep is handig om gleuven mee te maken. De gleuven kun je gebruiken om zaadjes in te leggen. Ook kun je schep goed gebruiken om gaten me te maken om grote planten in te zetten. De hark is handig om bladeren van de tuin te vegen. Leg de hark trouwens altijd met de tanden naar beneden. Anders doet het erg pijn als je er op gaat staan. Tijdens het harken is het dus belangrijk om goed op te letten.