Uit welke aspecten bestaat een motorverzekering?

Een motorverzekering is net als een verzekering voor ieder ander voertuig gewoon verplicht. Of je het nu leuk vindt of niet, je zult er een moeten afsluiten. Een motorverzekering kiezen is echter nog lastiger dan je denkt. Het bestaat uit zoveel onderdelen. Die onderdelen, daar kun je weer een bepaalde waarde aan hechten. Zo vindt de een de prijs belangrijker dan de service die je krijgt als je schade hebt gereden. Kortom; veel waar je aan moet denken. Wij gaan je een beetje helpen hiermee. We vertellen je namelijk uit welke aspecten een motorverzekering bestaat. Na het lezen van deze blog weet jij precies te vertellen op het volgende feestje waarom jouw premie lager is dan die van je buurman. Vet interessant, dus lees vooral verder!

Premie

We hebben hem net al even aangehaald, maar bij verzekeringen denken de meeste mensen meestal meteen aan de premie. Deze twee kunnen in één adem worden genoemd. Maar, wat is een premie nu eigenlijk? Hoe wordt deze vastgesteld? Kan hij verlaagd worden? Een premie is eigenlijk het bedrag dat je betaalt voor je verzekering. Dit bedrag wordt vastgesteld door meerdere factoren. Een van deze factoren is bijvoorbeeld de tijd die jij schadevrij hebt gereden en de tijd dat jij je motorrijbewijs hebt. Dit toont aan dat je minder snel schade rijdt bijvoorbeeld. Daarnaast bepalen de opties die in je verzekering zitten, ook de hoogte van je premie. Wil je dat je verzekering meer dekt? Dan zul je meer moeten dokken! Een motor verzekering berekenen doe je heel gemakkelijk. 

Eigen risico

Een belangrijk, maar veel over het hoofd gezien deel van de verzekering, is het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf zult moeten betalen als je schade rijdt. Dit bedrag kun je vaak vaststellen, al is er soms wel een minimum. Dit eigen risico bepaalt ook de premie die je per maand betaald. Laag eigen risico? Dan zul je dus meer betalen. Maak deze afweging dus zorgvuldig, zet niet zomaar je eigen risico op €0,00. Dit eigen risico kun je bepalen op het moment dat je kiest voor een motorverzekering online afsluiten.

Opties

We hebben het hierboven al even aangehaald, maar een belangrijk aspect van je motorverzekering zijn ook de opties. Welke opties vallen er onder jouw verzekering? Hiermee wordt bedoeld: welke gevallen dekt je verzekering? Zo zijn er verzekeringen die alleen de schade dekken die je rijdt aan anderen/hun voertuig, maar ook verzekeringen die alle schade in zijn algemeenheid dekken. Dit gaat dan bijvoorbeeld over schade die je zelf rijdt zonder toedoen van een ander of diefstal.