Uw huis duurzaam verwarmen?

Het milieu wordt steeds belangrijker. Er moet meer rekening worden gehouden met het milieu. De CO2 uitstoot moeten worden verminderd. Ook alle huiseigenaren of toekomstige huiseigenaren kunnen hierbij bijdragen. Een cv-installatie bestaat al lange tijd en werkt op aardgas of stookolie. Dit raakt op een gegeven moment op en zorgt daarbij voor CO2 uitstoot. Er zijn alternatieven om uw huis te verwarmen. Deze alternatieven zijn meer toekomstgericht en gaan ook een lange tijd mee. Bij het kopen van een huis kunt al kijken of het huis duurzaam wordt verwarmd of u kunt uw huidige woning op een duurzame manier gaan verwarmen. Als dit in grote aantallen gebeurt scheelt dit veel bij het gebruik van aardgas of stookolie.

Infrarode warmtepanelen

Een slimme en zuinig manier om uw huis te verwarmen is met behulp van infrarode warmtepanelen. Een infrarood warmtepaneel straalt onschadelijke infrarode warmtestralen uit die zorgen voor een comfortabel gevoel. Deze elektrische manier van verwarmen is daarbij ook duurzaam voor het milieu. De infrarode verwarming kan goed als vervanging worden gebruikt van uw centrale verwarming systeem. Deze cv-installatie stoot veel CO2 uit en het duurt een lange tijd voordat de motor echt warm is. Infrarode panelen zijn daarentegen binnen enkele minuten goed warm. Voor elke ruimte zijn er prachtige panelen. De panelen kunnen worden geplaatst op elke mogelijke plek, op het plafond of aan de muur. Deze infrarode warmtepanelen werken op elektrische energie. Daarom wordt er vaak nagedacht om het te combineren met zonnepanelen. Deze gewonnen zonne-energie kan dan gebruikt worden voor de infrarode warmte panelen. Zo worden huizen meer CO2 neutraal, wat goed is voor het milieu en de portemonnee. U kunt ook de infrarode panelen gebruiken voor bijverwarming. Zo kunt u op koude plekken in het huis een paneel ophangen zodat het op die plek ook snel warm kan worden. Voorbeelden van plekken zijn de zolderkamer, logeerkamer of hobbykamer. Op deze plekken staat vaak de verwarming uit en zo hoeft het huis niet extra te gaan stoken om deze specifieke plek te verwarmen, maar wordt het infrarood warmtepaneel gebruikt. Zuinige elektrische verwarming kan een flinke investering zijn om het hele huis in een keer te doen. U kunt natuurlijk ook stapje voor stapje de verwarmingen vervangen. 

Voordelen infrarode warmtepanelen

Door gebruik te maken van infrarode warmtepanelen kunt u 25 tot 35 procent besparen op de jaarlijkse energierekening. Hiermee verdient u de aanschaf van de panelen binnen de 3 tot 5 jaar terug. Daarbij komen de lage onderhoudskosten voor de panelen. Bij de cv-installatie zijn deze namelijk een stuk hoger. Verder moet de cv-installatie ook vaak gecontroleerd worden. Bij de infrarode panelen is dit niet aan de orde. Verder kunt u de warmtepanelen aansluiten op een smart home app. Zo kunt u overal en altijd de temperatuur van iedere kamer apart bepalen.