Van bijbaan naar fulltime via verkeersregelaar vacature

Verkeersregelaar vacature

Een wat ongewoon baantje is die van verkeersregelaar. Iedereen komt ze wel eens tegen in het dagelijks leven, maar veel mensen denken er niet over na hoe onmisbaar verkeersregelaars wel niet zijn. Het is een baan die onverwachts veel discipline, overzicht, structuur, verantwoordelijkheid en enthousiasme vraagt. Zeker dus niet een baan dat voor iedereen is weggelegd! Gelukkig wel voor mij, en daarom heb ik ook gereageerd op een verkeersregelaar vacature. Mijn achtergrond en passie voor het beroep vertel ik in deze blog. Veel leesplezier!

Mijn vroegere bijbaantje als verkeersregelaar

Toen ik nog op school zat heb ik veel verschillende bijbaantjes gehad. Ik heb gewerkt als afwashulp, krantenbezorger of bijvoorbeeld recruiter, maar ook wat originelere baantjes. Glazenwasser, bakker en verkeersregelaar waren wel mijn leukste, ongewoonste baantjes. Juist omdat deze bijbaantjes minder voor de hand liggend zijn maak je veel leuke dingen mee! Altijd had ik wel een verhaal paraat van iets wat op werk gebeurt was en wat ik aan mijn vrienden kon vertellen. Veel horeca verhalen lijken nou eenmaal op elkaar, maar als je een ander baantje hebt vertel je eens wat nieuws! Ik denk dat mijn leukste baantje wel verkeersregelaar zijn is. Waarom dat zo is vertel ik in de volgende alinea.

Wat zo leuk is aan het werken als verkeersregelaar

Er zijn veel verschillende redenen waarom ik het werken als verkeersregelaar leuk vond. Zo heb je als eerste heel veel verantwoordelijkheid. Zonder mij op een bepaalde plek rijden auto’s verkeerd, of kan het verkeer een zooitje ongeregeld worden. Ook houd ik heel erg van structuur, wat bij dit baantje essentieel is. Leiding geven is ook een van mijn skills die ik graag toepas in mijn werk. Bij dit bijbaantje was het voor het eerst dat ik wat leiding mocht geven! Daarnaast ben je altijd buiten aan het werk, wat mijn favoriete werkplek is. Ook heb je veel vrijheid en werk je op gekke dagen en tijdstippen, wat er voor zorgt dat geen een werkdag hetzelfde is. Tot slot is het werken als verkeersregelaar heel nuttig. Ook al werk je op een festivalterrein, zonder jou loopt alles in de soep.

Via een verkeersregelaar nu fulltime aan het werk

Nu ik even tussen twee banen zit heb ik besloten om maar eens te reageren op een verkeersregelaar vacature die ik voorbij zag komen bij Binck. Dit keer gaat het niet om een bijbaantje, maar om een serieuze fulltime baan. Dit betekent dat ik veel meer verantwoordelijkheid heb dan vroeger, wat ik erg prettig vind. Ook werk ik niet meer op een festivalterrein of bij een pretpark, maar leid ik het verkeer van serieuze projecten. Dit voelt erg fijn en nuttig om te doen. Tot slot mag ik nog steeds lekker buiten werken, wat ik altijd fijn heb gevonden.