Waar moet je op letten bij de koers van Bitcoin?

Na de enorme crash van Bitcoin in mei was er weinig positief nieuws over de digitale munt. Maanden van angstige berichten vanuit Tesla en China zorgden dat de investeerder in twijfel werd gebracht. Echter is zowel het nieuws als de koers van Bitcoin al weken positief. Nadat Bitcoin zijn bodem vond, is de weg omhoog weer gevonden. Weerstanden werden doorbroken en zelfs de 50.000 Dollar is bereikt. Op dit moment bevindt Bitcoin zich op een kritiek punt. Hierdoor ontstaat de vraag of Bitcoin verder gaat corrigeren of dat de weg omhoog doorgezet blijft worden.

Veel positieve ontwikkelingen rondom Bitcoin

Er is een hoop positief nieuws omtrent Bitcoin. Zo maakte Coinbase bekend dat hun beschikbare aanbod van Bitcoin op hetzelfde niveau is als in December. Dit is een teken dat investeerders Bitcoin kopen en het aanbod op de online handelsplatforms aan het afnemen is. Tussen vorig jaar December en Mei van dit jaar verdubbelde de prijs van Bitcoin. Vele analisten strooien al jaren met nieuwe koersdoelen. De piek van deze bull cyclus zou volgens velen minimaal zes getallen bevatten. Echter zit Bitcoin nog steeds onder de 100.000 Dollar, waardoor vele investeerders nog positief zijn over de toekomstige prijsontwikkeling. Naast de positieve investeerders raken ook steeds meer landen geïnteresseerd in de digitale munt. Onlangs liet Cuba zich nog positief uit over de munt. Daarnaast is er groot nieuws omtrent El Salvador. El Salvador installeert in September 200 Bitcoin automaten in het land en geeft aan elke inwoner 30 Dollar aan Bitcoin in een Bitcoin wallet die aan te vragen is bij de overheid.

Negatieve aspecten die de koers kunnen beïnvloeden

Naast de grote hoeveelheid aan positief nieuws blijft er ook negatief nieuws omtrent Bitcoin. Zo zijn er in El Salvador ook protesten tegen de Bitcoin plannen van de overheid. De afgelopen dagen gingen vele mensen de straat op om hun onvrede te laten blijken. Naast dat de prijs voor vele investeerders hoopgevend is, zijn er ook oplettende investeerders die nog niet zeker zijn van de weg omhoog. Bitcoin is aangekomen bij een belangrijk punt, waar besloten wordt of we verder corrigeren of dat de prijs zal stijgen. Dit punt is bekend van de Fibonacci retracement. Dit instrument toont vaak tot hoe hoog een koers kan stijgen na een flinke daling. Op dat punt bevindt de koers zich nu, daarom wachten veel investeerders met hun plannen. Een koersuitbraak boven de Fibonacci retracement zou zeer positief zijn!