Waarom Ethereum populair was, is en zonder twijfel ook blijft

Als je mensen hoort praten over cryptomunten, cryptocurrency's of digitale munten, is de kans erg groot dat in dezelfde adem van Bitcoin ook Ethereum genoemd zal worden. Hoewel Bitcoin de eerste digitale munt was die in 2009 al het levenslicht zag, was het voor de effectieve start van de tweede populairste munt Ethereum nog wachten tot 2015. De koers van Ethereum heeft echter al vanaf de lancering getoond dat er een geduchte tegenstander van Bitcoin op de markt gekomen was.

Ethereum heeft al een hele weg afgelegd

In 2015 werd de Russische developer Vitalik Buterin aangetrokken tot het idee van het oprichten van een eigen en uniek platform dat de mogelijkheden van Bitcoin ver moest kunnen overstijgen. Hij wou namelijk dat zijn project meer kon dan enkel en alleen het aanleveren van digitale valuta. Naast het louter uitvoeren van transacties zijn er met de komst van de Ethereum blockchain verschillende mogelijkheden gekomen voor zowel smart contracts als Dapps. Dat het doel van Buterin hiermee ruimschoots bereikt werd, is duidelijk te zien in de resultaten die Ethereum sinds de lancering al kon neerzetten.

De troeven van Ethereum

Het spreekt voor zich dat als je de beslissing neemt om een deel van je zuurverdiende centen te investeren in cryptocurrency's je dit wil doen in munten die voldoende potentieel in zich hebben. Met Ethereum maak je gebruik van een betrouwbaar netwerk, geniet je van de veiligheid die het netwerk je te bieden heeft en kun je rekenen op snelle transactiemogelijkheden. Dat Ethereum ondertussen ondersteund wordt door verschillende grote financiële instellingen bevestigt alleen maar het vermoeden van een hoopvolle toekomst met mooie koerswinsten.

De aandachtspunten

Is er dan helemaal geen schaduwzijde te vinden aan Ethereum vraag je je wellicht af? Tuurlijk wel, dat is trouwens voor alle cryptocurrency's, ook voor Bitcoin het geval. Bitcoin kopen, Ethereum kopen, Apecoin kopen of eender welke andere digitale munt kopen, biedt nooit zekerheden en garanties. Specifiek voor Ethereum geldt dat een steeds grotere marketcap een tragere groei tot gevolg kan hebben en dat andere, concurrerende netwerken aan een heuse inhaalbeweging begonnen zijn. Een zekere voorzichtigheid bij het investeren is dus aan te raden, maar daarmee vertellen we je natuurlijk niets nieuws. Wie het risico correct inschat en op middellange tot lange termijn rekent, kan vast en zeker van een mooie opbrengst genieten door het investeren in Ethereum.