Waarom is investeren in je personeel belangrijk?

Heb je een eigen bedrijf met personeel, of ben je verantwoordelijk voor een bedrijf met personeel? Dan is van belang dat je in deze mensen investeert. Veel ondernemers denken: ‘maar ze krijgen toch al salaris, pensioen en ik betaal al veel voor ze’. Dat klopt maar hiervoor werken jouw medewerkers waarschijnlijk 32 tot 40 uur, waardoor jouw bedrijf blijft draaien. Om je personeel extra te motiveren is meer nodig dat een beloning voor het werk wat ze verzetten. In deze blog geven we jou een aantal tips om goed te investeren in je personeel.

Teamuitje organiseren

Een teamuitje is van belang om je personeel te binden aan je bedrijf. Het is een uitje waar je personeel naar uit kan kijken en elkaar beter leert kennen. Het is belangrijk dat dit met regelmaat gebeurt. Veel bedrijven doen dit 1 tot 2 keer per jaar. Een teamuitje hoeft niet persé met het gehele bedrijf te zijn, maar kan ook met een afdeling. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf is het ook leuk om af en toe een bedrijfstuitje te doen. Hiermee komt het hele bedrijf bij elkaar. Bij een team- of bedrijfsuitje kan je denken aan bijvoorbeeld een spel of een avondje uitweten en daarna de stad in!

Investeer in opleidingen

Men wil altijd nieuwe dingen leren, de een wat meer dan de ander, maar vaak is er de behoefte bij mensen om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door te investeren in bepaalde specialistisch opleiding waardoor men meer te weten komt over een bepaald vakgebied. Je kan ook investeren in overkoepelende opleidingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projectmanagement.

Wanneer je personeel meer kennis heeft, zal je bedrijf ook meer waard worden. In verschillende vakgebieden kan je je als bedrijf op een gegeven moment ook certificeren, waarmee je aantoont dat je de juiste partner bent op een bepaald gebied.

Investeer in een goede omgeving

Het is belangrijk dat je personeel goed kan werken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een kantoortuin. Met een kantoortuin creëer je een rustige sfeer, waardoor men productiever kan werken. Niet alleen op kantoor is het belangrijk dat men goed kan werken, ook thuis is het belangrijk dat dezelfde productiviteit wordt behaald. Investeer daarom ook in goede spullen thuis voor je personeel zodat zij ook in deze tijden goed kunnen blijven werken. Denk bijvoorbeeld aan een goed bureau en bureaustoel. Het is belangrijk dat je als werkgever laat zien dat je hierin graag investeert.