Waarom je nu direct een surfles wilt boeken

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het surfseizoen binnenkort weer is geopend. De laatste jaren zijn aan de Nederlandse stranden de surfscholen als paddenstoelen uit de grond geschoten, dus dat betekent dat surflessen in populariteit zijn toegenomen. Hoe komt het dat deze sport ineens zo geliefd is? In dit artikel krijg je er meer uitleg over.

Waarom is surfen zo populair?

Surfen is niet alleen een sport, je kunt het beter zien als een lifestyle. Surfers worden altijd aangetrokken door het strand, het water met de golven en de community die eromheen hangt. Als je goed kan surfen, dan maak je overal ter wereld vrienden. De vrije en sportieve cultuur die eromheen hangt is voor veel mensen aantrekkelijk. Daarom willen steeds meer mensen leren surfen.

De voordelen van surfen

Surfen kent veel voordelen. Hieronder staan er een aantal op een rijtje:

  • Het is goed voor je lichaam: met surfen train je je lenigheid, spierkracht, conditie, flexibiliteit en balans. Het zwemmen vraagt veel conditie. Spierkracht heb je nodig om op het bord te klimmen. Balans is handig als je goed wilt blijven staan. Surfen is dus een total body work-out.
  • Het brengt je hoofd tot rust: het zeewater is kalmerend voor je hoofd en je hebt even geen telefoon bij je. Na een middagje surfen ben je weer helemaal zen.
  • Je maakt overal vrienden: als je kan surfen, kun je de hele wereld over reizen met en mensen ontmoeten met dezelfde interesse als jij. Zeker als je naar Ibiza, Australië, Frankrijk of Portugal reist. Er zijn zelfs speciale surfdorpen waar je met zijn allen verblijft om dezelfde passie uit te oefenen. Dat is genieten!
  • Je bent volledig onafhankelijk: als je zelfstandig kan surfen en je hebt een eigen uitrusting, dan heb je geen sportschool of -club meer nodig.

Waar kun je in Nederland goed surfen?

Nederland heeft een grote kustlijn voor een klein landje. Eigenlijk heeft elke badplaats wel een surfschool. Zelfs aan zoetwaterplassen zoals bij Telstar Beach kun je een plank huren om het nog beter onder de knie te krijgen.

Verschil tussen windsurfen en kitesurfen

Windsurfen is de surfsoort welke het meest wordt beoefent. Het is eigenlijk ook de bekendste discipline van beide. Met windsurfen sta je op een bord en de wind stuurt je door het water, vanwege het zeil wat op je plank is bevestigd. Met kitesurfen is er een vlieger aan je board bevestigt. Dan stuurt de wind je door het water door middel van de vlieger. Beiden worden gezien als extreme sporten. Uiteraard kun je wel kalm beginnen bij rustig weer. Begin met lessen en de instructeur laat je zien hoe het moet.