Ik sta op een wakeboard voor de hobby

wakeboard

We zitten al een tijdje in het voorjaar. Helaas hebben we nog niet super veel mooie dagen gehad, maar het begin is er. Straks is het zomer en dan zullen er ongetwijfeld mooie periodes komen waarin we weer lekker actief kunnen zijn met watersporten. Eén van die zaken die je kunt doen is op een wakeboard achter een speedboot lekkere coole tricks doen. Die coole tricks lukken je uiteraard niet gelijk de eerste keer als je op zo’n ding staat. Belangrijk is om eerst een goed wakeboard te selecteren en te kopen. Daarnaast heb je uiteraard vaak nog wat andere bijbehorende zaken nodig. In dit blog vertellen we daar meer over.

Waar let ik op bij de aanschaf?

Een wakeboard is er best in veel verschillende varianten. Uiteraard heeft smaak ook een belangrijke rol bij de aanschaf. Maar in praktisch opzicht speelt voornamelijk je niveau een belangrijke rol. Een board voor een beginner is heel anders dan die van een expert. Ook speelt mee hoe je het board gaat gebruiken. Dat kan zijn achter de speedboot of in een park. Achter de speedboot maak je gebruik van de hekgolf om je tricks te doen. In een wakeboard park zijn er vaak schansen waar je je tricks op kunt doen. Je wakeboard moet dan andere eigenschappen hebben. Ben je redelijk beginnend en wil je dat alletwee goed mogelijk is dan heb je ook wat meer allround boards. De verschillen met betrekking tot eigenschappen zitten vooral in de stijfheid van het board. Hoe minder stijf hoe makkelijker deze te handelen is, maar wel hoe minder direct gevoel je hebt. Gevorderden willen daarom liever een stijver board zodat ze meer feeling met het board hebben en nauwkeuriger hun tricks kunnen uitvoeren. Met een flexibeler board heb je als beginner veel sneller controle en krijg je het dus sneller onder de knie.

Wat voor aanverwante zaken heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk om bindingen en schoenen te hebben. Ook hiervoor geldt dat het voornaamste verschil zit in het niveau wat je hebt. Voor de beginners zijn er vaak bindingen waar je met meerdere maten in kunt. Zodoende kun je met meer mensen van het wakeboard gebruik maken. Het nadeel daarvan is dat je minder directe binding hebt met je board. Daarom hebben de gevorderden schoenen met een strakkere passing die je met veters kunt aantrekken. Zodoende heb je maximaal gevoel met je board.