Wat heb jij allemaal nodig bij het thuis werken?

Het wordt steeds normaler voor iedereen. Het thuis werken. Maar we gaan langzaam weer naar kantoor en daar moeten we ook even aan wennen natuurlijk. Ondanks dat blijven we toch ook een paar dagen thuis werken. Maar dan moet je wel alles thuis hebben om goed te kunnen werken uiteraard. Wij zetten voor jou een klein lijstje neer waar je op kan letten om jouw thuis werk moment iets makkelijker en praktischer te maken. Van de ruimte tot eventueel een USB kabel.

 

Een rustige plek om te werken

Je wilt uiteraard met volle focus aan de slag gaan. Want net als dat je op kantoor werkt, heb je thuis ook een aantal taken die je af moet krijgen op een dag. Wanneer je dan een goede plek thuis hebt waar je geconcentreerd kan werken is dat ideaal natuurlijk. Het is ook goed om een andere plek te pakken dan waar je normaal je rust pakt. Vaak aan de keukentafel heb je je rust en geniet je van jouw maaltijd. Als je daar dan dagen aan gaat werken dan wordt die plek een associatie met werk. En dat wil je natuurlijk niet. Denk bijvoorbeeld aan een kamer die je niet gebruikt waar je rustig kan gaan werken. En zo zit je ook een beetje afgesloten voor eventuele afleidende factoren.

 

Alles goed bij de hand

Het is natuurlijk ook fijn dat je alles goed bij de hand hebt. Denk bijvoorbeeld aan jouw beeldscherm waar je op werkt. Maar ook eventueel andere spullen die je nodig hebt tijdens het werken. Zo kan je pen en papier altijd goed gebruiken en is het handig als dat dicht bij je hebt zodat je het snel kan pakken. En vaak heb je ook een glas water erbij staan en eventueel een kop koffie of thee. Het belangrijkste is wel. Naast dat je jouw laptop, computer, eventueel extra beeldscherm, papieren en schrijfwaren voor je hebt. Dat je dan ook wel een beetje overzicht kan houden. Want wanneer je bureau een grote bende is en je het overzicht daar verliest. Dan gebeurt dat vaak ook met de taken die je moet doen. En dat is natuurlijk niet ideaal. Want je wilt goed door kunnen werken. Dus zorg ook dat je genoeg ruimte hebt om alles goed bij de hand te houden. Want niets zo vervelend dan een rommelig bureau. Eventueel een lade waar je spullen in kan opbergen die je op dat moment niet meer nodig hebt maar wel op een later moment.