Wat is een astroloog nu precies?

Vroeger in het TMF magazine en tegenwoordig nog steeds kun je ze vinden in alle magazines en kranten. Je horoscoop. Een horoscoop is een stukje tekst wat per dag vertelt wat jou kan gebeuren en hoe je je zou kunnen voelen. Een soort voorspelling is het van jouw dag. De voorspelling wordt gedaan door astrologen. Zij leggen verbanden tussen de kosmos en het leven op aarde.

Een astroloog.

In principe kan iedereen een astroloog worden. Dat komt omdat er nog geen richtlijnen zijn voor het vergaren van de kennis. Er zijn bijvoorbeeld wel opleidingen voor maar het is geen noodzaak deze te volgen alvorens je jezelf astroloog mag noemen. In Nederland en België is men al wel druk bezig het beroep van astroloog te beschermen door richtlijnen en opleidingen vooraf te verplichten. 

De horoscoop.

Het meest bekende product van een astroloog is toch wel de horoscoop. Een horoscoop kan en is voor veel mensen het begin van de dag waardoor ze een idee hebben hoe hun dag nog wel eens zou kunnen lopen. Ernaar leven is natuurlijk niet de bedoeling want je moet het universum wel zijn gang laten gaan. De horoscoop komt vanuit een combinatie van de stand bepaalde hemellichamen en bepaalde gebeurtenissen op aarde op hetzelfde moment. Die gebeurtenissen kunnen bijvoorbeeld geboortes zijn. Deze worden dan door de astroloog op een bepaalde manier geïnterpreteerd waardoor je daar vanuit iemand zijn karakter kunt bepalen. 

De horoscoop kun je dus terugbrengen naar de kern van een persoon, maar dus ook op dagelijkse basis bepalen hoe iemand dag kan gaan verlopen. De kleine stukjes tekst in de krant is dan ook de meest voorkomende manier van het uitoefenen van het beroep als astroloog.

Astrologie in het bedrijfsleven.

Ook in het bedrijfsleven wordt gebruik gemaakt van de kunde van de astrologen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het personeelsbeleid. Hierin kunnen astrologen inzichten in geven. Ook kunnen ze vanuit hun vak inzichten geven in bijvoorbeeld de bedrijfsvoering. Overal waar mensen mee gemoeid zijn kunnen astrologen inzichten geven. 

De inzichten komen vanuit het lezen van de horoscoop en astrologische symboliek. Hierdoor kunnen ze voor ieder persoon apart een eigen inzicht bepalen. 

(Intieme) relaties.

Ook in intieme relaties kan astrologie bepalen of je als persoon volgens je horoscoop wel of niet bij elkaar past. Er hangen aan horoscopen bepaalde karakter eigenschappen vast die dan weer wel of niet goed bij een ander passen. Zo kun je met behulp van astrologie op zoek naar de ware voor jou. Ook hier is het een richtlijn uiteraard. Al met al is astrologie een super interessant onderwerp waar veel mee kan.